Project omschrijving

Woonzorglocatie en sociale huurwoningen

Pieter van Foreest en Woonbron zijn in 2023 gestart met de bouw van een woonzorglocatie gecombineerd met sociale huurwoningen. Het nieuwbouwproject komt te liggen aan de Ireneboulevard en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. In totaal komen er 118 verpleeghuisplaatsen en 67 sociale huurappartementen.

In 2023 is de bouw gestart, hier werd bij stil gestaan met een feestelijke officiële startsein voor de bouw. Begin 2023 tekenden de partijen de koop- en realisatieovereenkomst. Daarmee kopen Woonbron en Pieter van Foreest de grond van de gemeente. In 2020 ondertekenden de gemeente, Woonbron en Pieter van Foreest al een ontwikkelingsovereenkomst voor het plan.

Wonen in het groen

Het gebouw wordt deels vijf, deels zes verdiepingen hoog en is ontworpen door Atelier PUUUR. Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. De besloten binnentuin is bedoeld voor zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis, als de bewoners van de huurwoningen. De sociale huurwoningen van Woonbron bestaan uit twee- en driekamerappartementen.

Planning

Aannemer Boele & van Eesteren bouwt het complex. De bouw gaat van start nadat de omgevingsvergunning is verleend. De bouw is gestart in juni 2023, met een bouwtijd van ruim twee jaar.

Projectdetails

Start bouw: Medio 2023
Oplevering: Verwacht: 2025
Ontwikkelaar: Pieter van Foreest en Woonbron
Ontwerp: Atelier PUUUR
Bouwbedrijf: Boele & van Eesteren
Website: www.pietervanforeest.nl en www.woonbron.nl