In Nieuw Delft wordt gewerkt aan drie buurten met een eigen karakter: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof. Samen verbinden ze de bestaande wijken van Delft met elkaar. De Coendersbuurt is de eerste buurt die al helemaal af is. Deze kleinschalige woonbuurt vormt de verbinding met het Westerkwartier.

Variatie

In de Coendersbuurt ziet bijna geen enkele woning er precies hetzelfde uit. Zelfbouwers, woongroepen, ondernemers, architecten, ontwikkelaars en aannemers hebben samen aan dit nieuwe stuk stad gebouwd. Het resultaat? Een unieke woonbuurt met heel veel variatie. Ook scholencombinatie Delfland maakt deel uit van de Coendersbuurt.

Zelfbouw: hoe werkt dat?

Nieuwe gebouwen worden meestal bedacht door ontwikkelaars. In Nieuw Delft maken we ook ruimte voor andere vormen van ontwikkelen. Eén daarvan is zelfbouw. Daarbij ben je als toekomstige bewoner zelf aan zet. Je koopt een kavel, waarop je je eigen woning laat ontwerpen en bouwen. Zelf bouwen in een groep kan ook. Zo zijn er in Nieuw Delft al meerdere appartementengebouwen ontstaan vanuit zelfbouwgroepen.

Loop gerust een rondje om het resultaat te bekijken!

.

Project Floris, ontwikkeld door Ballast Nedam Development