PoortMeesters is een van de nieuwste gebouwen in Nieuw Delft. De Delfts blauwe poorten werden in juni onthuld. In deze video vertelt Wessel van Beerendonck van Studio RAP hoe de poorten zijn gemaakt.

Tip: de video werkt het beste als je hem op volledig scherm bekijkt.

.

.

Waterneutrale tuin

De poorten geven toegang tot een daktuin, die bovenop de parkeergarage van PoortMeesters ligt. In de tuin kan maar liefst 500.000 liter regenwater worden opgeslagen. De planten kunnen dit water gebruiken in droge perioden: daardoor is de tuin volledig waterneutraal. Via meetstations wordt het weer goed in de gaten gehouden. Komt er regen? Dan pompt de tuin de waterreservoirs op tijd leeg in de gracht.

Even binnenkijken?

Werp gerust een blik naar binnen via de poorten, maar wandel liever niet de hele tuin door. Zo blijft het voor bewoners fijn wonen in PoortMeesters.

Wist je dat…

De Nieuwe Gracht naast PoortMeesters een natuurvriendelijke oever krijgt? De geleidelijke overgang van nat naar droog maakt het een fijne plek voor allerlei planten, insecten en andere dieren. Zo helpen we de stadsfauna een handje. Komende winter wordt het groen geplant.