Achter de hekken wordt druk gebouwd. Aan een woonzorgcomplex, sociale huurwoningen en zelfbouwwoningen. Op deze plek komt óók het nieuwste plan van Nieuw Delft: het LeeuwenDeel.

Kijkje in een zelfbouwwoning

Midden op dit bouwveld laat een nieuwe groep zelfbouwers hun eigen woning ontwerpen en bouwen. Elke zelfbouwer heeft een eigen planning. Daarom zijn sommige woningen al een stuk verder dan anderen. Een paar huizen zijn zelfs al helemaal klaar. In deze video vertelt één van de bewoners meer over het zelfbouwproces, haar nieuwe huis en over de tuin die zij met haar buren deelt.

.

.

Woonzorgcomplex en sociale huurwoningen

De eerste mensen wonen hier dus al, maar om hen heen wordt nog volop gebouwd. Deze zomer begon de bouw van een complex aan de Ireneboulevard. Hier komen 118 verpleegstudio’s van Pieter van Foreest en 67 sociale huurappartementen van Woonbron. Het gebouw moet in 2025 af zijn.

.

Impressie van gebouw Pieter van Foreest aan het Van Leeuwenhoekpark. Licht gebouw met deels 5, deels 6 verdiepingen.

.

Het LeeuwenDeel

Voor twee kavels aan het park was tot voor kort nog geen plan. De gemeente is daarom op zoek gegaan naar twee partijen met een goed idee. Met resultaat: voor één van de kavels is in augustus een ontwikkelaar geselecteerd. Zij mogen het plan Het LeeuwenDeel gaan realiseren. Dit wordt een bijzonder gebouw met appartementen, horeca aan het park en een creatieve maakruimte op de begane grond.

.

Impressie van Het LeeuwenDeel. Vooraanzicht van het gebouw. Het gebouw heeft ca. 5 verdiepingen en is lichtbruin van kleur, met een lichte opbouw. Op de voorgrond is het Van Leeuwenhoekpark te zien.

Space&Matter | Drip Visual