Van 1 t/m 6 november vond de zesde editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Met rondwandelingen door het gebied, een fietstocht, een livestream en zelfs een proefles tai chi konden Delftenaren de vorderingen in het stationsgebied met eigen ogen ontdekken. 

mensen staan rondom een maquette van nieuw delft

Nieuw Delft Presenteert Digitaal

Nieuw Delft Presenteert ging van start met een aantal digitale evenementen.

Wethouder Martina Huijsmans en gebiedsmanager Ruud de Graaf vertelden tijdens een livestream over de laatste ontwikkelingen in Nieuw Delft.  Ook gingen ze in gesprek met nieuwe bewoners, ondernemers en ontwikkelaars.

Projectleiders Robert en Erik gaven digitale rondleidingen door Nieuw Delft. Zij vertelden meer over de bouwlogistiek en (deel)mobiliteit.

Rondleidingen door het gebied

Op zaterdag 6 november was er een beperkt aantal rondleidingen door het gebied, waarvoor geïnteresseerden zich vooraf konden aanmelden. Binnen korte tijd zaten alle 120 plekken vol.

groep wandelaar tijdens de wandeltocht in Nieuw Delft

Nieuw stadsdeel in wording

De open dag trok een diverse groep deelnemers: van mensen uit de buurt, tot mensen die in Nieuw Delft wonen of er nog gaan wonen. De rondleidingen voerden onder meer over de bouwplaats en langs Huis van Delft in aanbouw. Maar ook door de gebouwen die al af zijn, zoals Antoni, Guldenwater en Volt. Deelnemers konden een kijkje nemen in The Student Hotel, dat eind vorig jaar de deuren opende aan het stationsplein. Bovendien gaf tai chi school ITCCA Delft voor deze gelegenheid twee proeflessen in hun studio in Guldenwater.

Tot volgend jaar

Nieuw Delft Presenteert bleek, hoewel dit jaar in aangepaste vorm, wederom een fijne manier om elkaar te ontmoeten en te laten zien wat er allemaal gebeurt in het gebied. Het projectteam dankt graag alle bezoekers voor hun komst en enthousiasme.

Wil je volgend jaar ook bij Nieuw Delft presenteert zijn? En in de tussentijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het gebied? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Ook via Nieuw Delft Facebook, Twitter en Linkedin pagina houden we je graag op de hoogte.