Zaterdag 16 september vindt de zevende editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Verken het nieuwste deel van Delft met routekaart of gids, of schuif aan bij de openluchtbioscoop. Kinderen kunnen drie leuke workshops doen en een speurtocht. Kom je Nieuw Delft ontdekken?
.

Op pad met routekaart

Begin je ontdekkingstocht in het stadskantoor, op Stationsplein 1. Hier kun je de maquette van Nieuw Delft bekijken en kun je zaterdag een routekaart afhalen. De routekaart is ook thuis te printen. Onderweg hoor je alles over de nieuwe, bijzondere gebouwen in Nieuw Delft. De route voert ook langs groene plekken die worden aangelegd, zoals het Van Leeuwenhoekpark, Tuin van Delft en de natuurlijke oever aan de Nieuwe Gracht. Met de kortingsbon haal je een hapje of drankje bij de deelnemende horeca: Anne&Max, FLOW, Pavarotti of The Social Hub.

Rondleidingen

Tijdens Nieuw Delft Presenteert zijn er vier rondleidingen met gids. Aanmelden kan via dit formulier. Let op: de rondleidingen zitten vol, maar je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst.

11:00 – 12:30  Rondleiding Nieuw Delft
12:00 – 13:30  Rondleiding Nieuw Delft
13:00 – 14:15  Rondleiding: Groen en klimaat
14:00 – 15:15  Rondleiding: Zelfbouw in Nieuw Delft

Kinderspeurtocht en workshops

Ook voor kids is er genoeg te doen tijdens Nieuw Delft Presenteert. Haal zaterdag een kinderspeurtocht af op het stadskantoor, of doe mee aan een van de drie leuke workshops. Leer bijvoorbeeld hoe je een muurtje metselt. Ontdek hoe je supersterke constructies bouwt. Of kom erachter hoe we in Nieuw Delft droge voeten houden – ook als het héél hard regent. Aanmelden is niet nodig.

Bekijk de antwoorden van de speurtocht hier.
.

11:30 – 15:00   Muurtje metselen
Naast Huis van Delft komt een bijzonder plein te liggen, met bijzondere muurtjes. Wil je leren hoe je een muurtje metselt? Marco Zwaan van metselbedrijf Zwaan laat zien hoe dat werkt. Locatie: Houttuinen, naast Huis van Delft
.

11:30 – 15:00   Superstructuren (7+ jaar)
In Nieuw Delft staan veel bijzondere gebouwen. Welke vorm kun je het beste kiezen wanneer je een stevig gebouw of een stevige brug of wilt bouwen? Elk half uur begint er een nieuwe workshop. Locatie: Pavarotti, Stationsplein 14
.

12:00 – 14:00  Water in de stad (9+ jaar)
Het klimaat verandert. Grote regenbuien komen steeds vaker voor. Met verschillende proefjes laat De Papaver zien wat we in de stad kunnen doen om droge voeten te houden. Locatie: Industriestraat
.

Sneak preview: Tuin van Delft

Half september start de aannemer met de aanleg van Tuin van Delft. Dit bijzondere plein, dat naast Huis van Delft komt te liggen, wordt een ode aan vakmanschap. Bijvoorbeeld vanwege het unieke straatwerk met nieuwe én oude, hergebruikte klinkers. Benieuwd hoe dat eruit gaat zien? De stratenmakers van firma C. De Kwaadsteniet geven tussen 11.00 en 15.00 uur een voorproefje. Ook hoor je meer over het ontwerp.

Impressie Tuin van Delft met zicht op station

Nieuwste plan: Het LeeuwenDeel

Tijdens Nieuw Delft Presenteert maak je kennis met de allernieuwste plannen. Zo hoor je op het stadskantoor meer over Het LeeuwenDeel. Dit plan won onlangs de selectie voor een kavel in het zuiden van Nieuw Delft, centraal aan het Van Leeuwenhoekpark.

Impressie van Het LeeuwenDeel. Vooraanzicht van het gebouw. Het gebouw heeft ca. 5 verdiepingen en is lichtbruin van kleur, met een lichte opbouw. Op de voorgrond is het Van Leeuwenhoekpark te zien.

Impressie: Space&Matter | Drip Visual

Start bouw De Hooghe Delft

Op zaterdag 16 september vieren we ook dat de bouw van De Hooghe Delft van start gaat. Dit bijzondere gebouw aan het Van Leeuwenhoekpark wordt vanaf 2025 het nieuwe onderkomen van Filmhuis Lumen. De ceremonie begint om 13.30 uur op het stadskantoor. Wandel daarna mee naar de bouwplaats voor de feestelijke aftrap. Vier jij het mee?

Impressie van gebouw De Hooghe Delft. Een wit gebouw met getrapte opbouw. Onderin het gebouw is het logo van Filmhuis Lumen te zien.

Openluchtbioscoop

Film kijken in het Van Leeuwenhoekpark? Over een paar jaar kan het! Filmhuis Lumen en The Social Hub geven nu alvast een voorproefje met drie gratis openluchtvoorstellingen op het terras voor The Social Hub. De stoeltjes staan klaar. Let wel: vol = vol. Eigen stoelen of kussens meenemen is niet mogelijk.

.
15:00 – 16:15     Knor
Familiefilm over een meisje dat voor haar verjaardag een varkentje cadeau krijgt. Opa blijkt echter andere plannen te hebben met Knor.
Nederlands gesproken, vanaf 6 jaar
.

17:00 – 19:00     Minari
Ontroerend en subtiel familiedrama over een Koreaans-Amerikaans gezin met een droom: een eigen boerderij die hen een beter leven zal geven.
Koreaans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
.

20:00 – 22:30    Triangle of Sadness
Nadat een cruise voor de superrijken zinkt, komen de overlevenden vast te zitten op een eiland. In de strijd om te overleven wordt de hiërarchie op zijn kop gezet.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

.

Woonmarkt

Op zoek naar een nieuwe woning? Op het stadskantoor hoor je wat er nog mogelijk is in Nieuw Delft. Tussen 11.00 en 15.00 uur laten enkele ontwikkelaars en zelfbouwgroepen hun aanbod zien.

Meer informatie

Nieuw Delft Presenteert duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis te bezoeken. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie en wijzigingen.

Partners

Nieuw Delft Presenteert is een initiatief van gemeente Delft, in samenwerking met Filmhuis Lumen, The Social Hub, Anne&Max, Pavarotti, FLOW,  De Papaver, metselbedrijf Zwaan, aannemingsbedrijf De Kwaadsteniet, BOOM! Landscape, de zelfbouwers van Nieuw Delft, DUPON Vastgoed, Ballast Nedam Development en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.
.