Ruim 2.000 bezoekers voor tulpenplukdag

Al een aantal weken genieten vele Delftenaren en bezoekers van Delft ervan: het prachtige tulpenveld bij station Delft. Afgelopen zaterdag was het zover en mocht iedereen voor €1 een bosje tulpen komen plukken. Ruim 2.000 mensen hebben een tulpentas gevuld.

Het bloemenveld werd aangelegd door Stichting DelftBloeit, op grond die beschikbaar werd gesteld door Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft. Binnenkort starten hier de voorbereidende werkzaamheden voor House of Delft, maar tot die tijd kon de plek veranderd worden in een tijdelijk tulpenveld. In december 2017 gingen er 125.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Begin april staken de eerste tulpen hun kopjes boven de grond uit. Door het warme weer stond een week later het hele veld vol en 2 weken later waren de eerste tulpen alweer uitgebloeid. Gelukkig stond er nog genoeg moois tussen om te kunnen plukken.

Om 11.00 uur opende wethouder Aletta Hekker het plukveld door een eerste bosje te plukken, begeleid door een Delftse variant op het lied “Tulpen uit Amsterdam”. Ondertussen stonden er al honderden mensen te trappelen om ook het veld op te mogen. Al snel waren de allermooiste tulpen weg, maar ook daarna bleven de bezoekers toestromen. Zelfs ruim na de geplande eindtijd bleven mensen komen, al werd het wel zoeken naar een mooie bos! ’s Avonds werd het veld omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop en draaide de Nederlandse film ‘Tulipani’.

En nu? Stichting DelftBloeit gaat op zoek naar een ander tijdelijk braakliggend veld om te vergroenen en verbloemen. De dagopbrengst van dit evenement komt hierbij goed van pas. Komt u volgende keer weer langs? Houd DelftBloeit in de gaten via social media of www.delftbloeit.nl!