Eerste paal The Family geslagen

Gisteren sloegen wethouder Martina Huijsmans, wethouder Karin Schrederhof en Gea Vermeulen van BPD Ontwikkeling de symbolische eerste paal van The Family. Dit nieuwbouwcomplex aan de Röntgenweg biedt 94 betaalbare en duurzame woningen voor gezinnen. Bijzonder is dat de bewoners straks diverse voorzieningen met elkaar kunnen delen: van gemeenschappelijke daktuinen tot een klusruimte, huiskamer en speelgalerij voor de kinderen.

Gebiedswethouder Martina Huijsmans: “Met woongebouw The Family kunnen we meer gezinnen een passende woning bieden in Nieuw Delft, op korte afstand van de binnenstad. Hier zijn de afgelopen jaren woningen en voorzieningen gebouwd voor verschillende doelgroepen. Dit vernieuwende woongebouw voor gezinnen is een mooie aanvulling.”

Foto van slaan eerste paal door wethouders Schrederhof en Huijsmans en BPD

Community building

The Family is een community building met betaalbare woningen voor allerlei soorten gezinnen: denk aan eenoudergezinnen, jonge gezinnen, parttime-gezinnen en samengestelde gezinnen. Het gebouw is ontworpen door ANA Architecten en komt te liggen tussen gebouw X-Ray en het spoor.

De appartementen, van 50 tot 120 vierkante meter groot, zijn slim ontworpen: er wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten in de verschillende gemeenschappelijke ruimtes. Op de eerste en vijfde verdieping komen twee collectieve daktuinen met terrassen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. In het gebouw zijn ook kinderspeelplekken voor alle leeftijden. Voor kleinere kinderen is er een speelplek dichter bij de woning, oudere kinderen spelen op de speeltrap, met glijbaan naar het leef- en speeldek.

Duurzaamheid

In The Family is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Denk aan duurzaam energiegebruik, natuurinclusiviteit, klimaatbestendigheid, circulariteit en mobiliteit. Regenwater wordt vastgehouden op de daken en opgevangen in een buffervat, zodat het bij droogte gebruikt kan worden voor de daktuinen. De woningen krijgen een bodemwarmtepomp en op de toren komen zonnepanelen.  De gebruikte materialen voor The Family worden vastgelegd in een materialenpaspoort, zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. In The Family komt ook een mobiliteitshub voor elektrische fietsen, bakfietsen en elektrische scooters. Vlak naast het gebouw komen deelauto’s.

Karin Schrederhof, wethouder Wonen: “Voor veel gezinnen met een middeninkomen zijn woningen in de stad te duur. Daarom zijn we heel blij dat BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling er met BPD Woningfonds voor heeft gekozen om de woningen in The Family aan te bieden als middenhuurappartement. De betaalbaarheid, in combinatie met de gemeenschappelijke voorzieningen, maakt The Family tot een bijzonder woonconcept. Er wordt zo goed mogelijk gebruik gemaakt van de schaarse ruimte in de stad en tegelijk is er aandacht voor ontmoeting en de kwaliteit van wonen. Dat sluit goed aan bij onze visie op hoe we als stad goed en gezond kunnen groeien.”

Impressie van gebouw The Family

Verhuur appartementen

Gea Voorhorst, COO van BPD Ontwikkeling: “Met ons woningfonds, dat we in 2019 samen met Rabobank hebben opgericht, willen we een betaalbare woning voor alle doelgroepen met een middeninkomen mogelijk maken. Dat we in het centrum van Delft een woongebouw kunnen realiseren met 94 middenhuurwoningen is fantastisch. Het past bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, die we al 75 jaar hebben.”

Heb je interesse in een woning in The Family? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via https://www.nieuwbouw-thefamilydelft.nl/  De woningen gaan naar verwachting in het voorjaar van 2023 in de verhuur.

Impressie van gebouw The Family