Op zaterdag 16 september vond de zevende editie van Nieuw Delft Presenteert plaats. Het was een prachtige zomerse dag waarop we veel mensen mochten verwelkomen. Hieronder een terugblik op alle activiteiten van deze open dag in het nieuwste gebied van Delft.

Op pad met routekaart

Vanaf het stadskantoor zijn er veel enthousiaste bezoekers vertrokken met een routekaart. Zij volgden de voetstapjes ‘Nieuw Delft Presenteert’ door het gebied. Onderweg hoorden ze het laatste nieuws over de ontwikkelingen in Nieuw Delft. De nieuwe, bijzondere gebouwen en de groene plekken die worden aangelegd. Voor een tussenstop met een hapje en drankje konden deelnemers bij de horeca op de route terecht.

Download de routekaart

Heb je het evenement gemist maar wil je zelf op pad met de route? Dan vind je de route om thuis uit te printen hier.

Rondleidingen

Tijdens Nieuw Delft Presenteert waren er vier rondleidingen met gids. De gidsen vertelden de deelnemers tijdens de rondleidingen over Nieuw Delft, Groen en klimaat en Zelfbouw in Nieuw Delft. Er zijn heel wat stappen gezet door de deelnemers en onderweg was er veel informatie om te delen en vragen om te beantwoorden.

Kinderspeurtocht en workshops

Ook voor kids was er genoeg te doen tijdens Nieuw Delft Presenteert. Met de kinderspeurtocht zelf op pad in het gebied of meedoen met een van de drie workshops. Leren hoe je een muurtje metselt bijvoorbeeld. Het bouwen van supersterke constructies . Of kom erachter hoe we in Nieuw Delft droge voeten houden – ook als het héél hard regent.

Heb jij de speurtocht gedaan? Bekijk de antwoorden van de speurtocht hier.

Tuin van Delft

Binnenkort start de aannemer met de aanleg van Tuin van Delft. Dit bijzondere plein, dat naast Huis van Delft komt te liggen, wordt een ode aan vakmanschap. Bijvoorbeeld vanwege het unieke straatwerk met nieuwe én oude, hergebruikte klinkers. Bezoekers zagen een voorproefje van hoe dit groene plein eruit gaat zien. De stratenmakers van firma C. De Kwaadsteniet leerden de kinderen hoe je een muurtje metselt.

Woonmarkt

Op de woonmarkt konden bezoekers terecht voor het allerlaatste woonaanbod in Nieuw Delft. Enkele ontwikkelaars en zelfbouwgroepen vertelden over de mogelijkheden. Ook het nieuwste plan, Het LeeuwenDeel, werd hier gepresenteerd. Dit plan won onlangs de selectie voor een kavel in het zuiden van Nieuw Delft, centraal aan het Van Leeuwenhoekpark.

Ook vierden we de feestelijke aftrap van de start van de bouw van de Hooghe Delft. Wat onder meer het nieuwe onderkomen van Filmhuis Lumen wordt. Vanaf de woonmarkt vertrok de stoet onder begeleiding van trommelaars naar de bouwplaats voor de feestelijke aftrap met toekomstige bewoners, betrokkenen en geïnteresseerden.

Openluchtbioscoop

Filmhuis Lumen en The Social Hub gaven een voorproefje van de mogelijkheden van het nieuwe Filmhuis Lumen dat over een aantal jaar aan het Van Leeuwenhoekpark komt. Er waren gratis openluchtvoorstellingen van Knor, Minari en Triangle of Sadness op het terras voor The Social Hub.

Partners

Nieuw Delft Presenteert is een initiatief van gemeente Delft, dit jaar werkten we samen met Filmhuis Lumen, The Social Hub, Anne&Max, Pavarotti, FLOW,  De Papaver, metselbedrijf Zwaan, aannemingsbedrijf De Kwaadsteniet, BOOM! Landscape, de zelfbouwers van Nieuw Delft, DUPON Vastgoed, Ballast Nedam Development en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.