Tijdelijke inrichting Van Leeuwenhoekpark gestart

Met het plaatsen van nieuwe plantenbakken en een kerstboom is de tijdelijke inrichting tussen The Student Hotel en Antoni gestart! Nieuw Delft heeft de handen ineengeslagen met buurtbewoners en ondernemers om de ruimte naast het busplein een leuke, tijdelijke invulling te geven, tot de aanleg van het Van Leeuwenhoekpark start.

Sinds vorige week prijkt er al een grote kerstboom bij de ingang van The Student Hotel. Die werd afgelopen weekend door buurtbewoners versierd. Vrijwilligers van Stichting DelftBloeit hielpen het pleintje vergroenen door plantenbakken te vullen en langs de rand te zetten. Daarmee ziet het er al een stuk gezelliger uit, maar het pleintje is nog niet klaar.

Zo komen er nog boomstammen en een picknicktafel om aan te zitten. Zodra het weer het toelaat krijgt de enorme klomp, overgenomen van de broedplaats I CHANGE, een schilderbeurt. En ook aan iets actiefs is gedacht: zo zijn er plannen voor een schaakspel en een tijdelijke jeu-de-boulesbaan. Komend voorjaar kunnen buurtbewoners én mensen die uit de bus of trein stappen dus alvast genieten van een gezellige verblijfsplek in Nieuw Delft. 

The student hotel met planten op de voorgrond

Aanleg Van Leeuwenhoekpark

De tijdelijke inrichting blijft staan tot augustus 2022. Na de zomer begint hier namelijk de aanleg van het eerste deel van het Van Leeuwenhoekpark. Oorspronkelijk zou de aanleg in 2021 al starten, maar dit bleek niet mogelijk, onder andere door vertraging in de bouw. Nieuw Delft stelde daarom de ruimte rond het fontein beschikbaar voor ideeën uit de buurt. 

Naast buurtbewoners hebben onder meer The Student Hotel, de ondernemers uit Antoni en stichting DelftBloeit meegedacht over en meegewerkt aan de tijdelijke inrichting.

mensen hangen ballen in een kerstboomkerstboom met op de achtergrond gebouw Antoni