Uitgangspunten nieuw aanbod zelfbouwkavels in Nieuw Delft definitief

Op zaterdag 21 september 2019 presenteert de projectorganisatie Nieuw Delft de definitieve uitgangspunten voor de nieuwe zelfbouwkavels op veld 6. Dit vindt plaats op Nieuw Delft Presenteert, tussen 13.00 – 17.00 uur, in de publieksruimte van het stadskantoor.

Op donderdag 18 juli 2019 werd het concept kavelpaspoort met de voorlopige zelfbouw spelregels, waarbinnen geïnteresseerden hun eigen woning, werkruimte, galerie of atelier kunnen realiseren en is getoetst of het kavelpaspoort geïnteresseerden voldoende informatie en ruimte bood om ambities te realiseren.

Definitief kavelpaspoort
De uitgangspunten voor het nieuwe aanbod zelfbouwkavel zijn inmiddels definitief en worden gedeeld op het evenement Nieuw Delft Presenteert op 21 september 2019. Op deze middag komt u meer te weten over deze uitgangspunten die samen met geïnteresseerden tot stand zijn gekomen. Uiteraard kunt u ook terecht met al uw vragen over het zelfbouwproces en kennismaken met (de ideeën van) andere zelfbouwers.

De nieuwe zelfbouwkavels hebben een eigen ‘stand’ op Nieuw Delft Presenteert. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden en u kunt ‘ vrij inlopen’ tussen 13.00 – 17.00 uur. Tegelijkertijd wordt er tijdens Nieuw Delft Presenteert een gratis rondleiding gegeven langs de zelfbouw in Nieuw Delft van 14.30 tot 15.30 uur. U dient zich hiervoor aan te melden door een mailtje te sturen naar nieuwdelft@delft.nl. Er zijn beperkte plekken en vol=vol.

Nieuwe zelfbouwkavels op veld 6
Dit najaar is de uitgifte van circa 14 zelfbouwkavels op veld 6 in Nieuw Delft. De uit te geven zelfbouwkavels bevinden zich in het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen de Ireneboulevard, het Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Er zijn twee soorten kavels: circa 12 individuele kavels (PO) aan het Van Leeuwenhoekpark en het hofje en 2 groepskavels aan de Nieuwe Gracht en het hofje (CPO). Uitgangspunt voor het gebied is de realisatie van een mobiliteitshub met als voordelen; de prettige zekerheid van gegarandeerde mobiliteit, meer ruimte voor groen en met lagere investeringen in auto’s en parkeerplaatsen. Een uitkomst voor buurtbewoners en andere gebruikers die slimmere oplossingen willen voor hun mobiliteitsbehoefte en ‘hoge kwaliteit van hun leefomgeving’ zoeken.

Kaart met veldnummers van het gedeelte van Nieuw Delft tussen de Irenboulevard, Engelstestraat en Industriestraat.

Weergave van de bouwvelden 6 t/m 10.2 en aangrenzende straten

Meer informatie
Wilt u meer weten over de zelfbouwkavels op veld 6, raadpleeg dan https://nieuwdelft.nl/portfolio/zelfbouwkavels-veld-6/ of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram. Heeft u vragen, dan kunt u een mailtje sturen naar nieuwdelft@delft.nl.