Het van Leeuwenhoekpark Noord: een groene plek voor rust én reuring

Wees welkom in het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark. Het Van Leeuwenhoekpark wordt een nieuw, groen stadspark in Delft. Stap voor stap krijgt het vorm. Het eerste deel van het park is nu open. In dit deel kunt u picknicken, sporten, elkaar ontmoeten en nog veel meer.

Marie-Laure Hoedemakers van Baljon landschapsarchitecten heeft het ontwerp gemaakt en licht toe:

“Het eerste aangelegde deel van het park is een mooi voorproefje van hoe de rest van het park eruit komt te zien. Hier worden diverse functies gecombineerd, zo wordt het een park voor iedereen.”

Een park voor de stad

Iedereen is welkom om zelf te ervaren wat het park te bieden heeft. In het hart van het park ligt de centrale loper waar bijzondere plekken in zijn opgenomen. Bijvoorbeeld een wandelbrug waar je uitkijkt over het park en een basketbalplein. De randen van de loper nodigen uit tot zitten of spelen. Op de glooiende, groene flanken van het park kun je liggen in het gras, picknicken, een boek lezen of een balletje trappen. Zo biedt het Van Leeuwenhoekpark rust en reuring.

In fases

Het park wordt in verschillende fases aangelegd. Het park is nu af tot aan de voetgangersbrug met speelplek. Het naastgelegen deel tot aan de Ireneboulevard, wordt aangelegd als De Hooghe Delft klaar is, waarschijnlijk eind 2025. Het zuidelijk deel van het park, aan de andere kant van de Ireneboulevard, wordt aangelegd als de bebouwing aan die kant klaar is.

Participatie Van Leeuwenhoekpark Zuid

Binnenkort start Baljon met de uitwerking van het definitieve ontwerp van het zuidelijke deel van het Van Leeuwenhoekpark. Wilt u aanwezig zijn bij de eerste participatie-bijeenkomst? U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Tijdens deze avond heeft u de mogelijkheid om uw wensen en ideeën in te brengen voor de invulling van 4 plekken in het zuidelijk park. Deze ideeën worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp van het zuidelijke park waar de landschapsarchitect deze zomer aan werkt en na de zomer gepresenteerd wordt in een vervolgsessie.

Wethouder van Vliet juicht het van harte toe om hier aan deel te nemen:

“Een park wordt van de stad, wanneer je het samen maakt. Veel bewoners hebben goede ideeën voor de inrichting. Dit hebben we al eerder ervaren bij het ontwerp voor het Van Leeuwenhoekpark, waar Delftenaren volop hebben meegedacht. Het noordelijk deel van het park is al een mooie, groene plek voor de stad geworden. Daar ben ik bijzonder trots op. En het park is er niet alleen voor onze inwoners, de beplanting en bomen versterken ook de biodiversiteit. Tuinvogels, gierzwaluwen, bijen en vlinders vinden hier hun voedsel en nestelgelegenheid. Zo is het een levendige plek voor mens, plant én dier.”

Van Leeuwenhoekpark noord