Vanaf donderdag 11 oktober: aangepaste situatie Ireneboulevard

Ten zuiden van de Ireneboulevard – op veld 5 – bouwt ERA Contour een drietal gebouwen. De werkzaamheden aan de keldervloer zijn bijna afgerond en binnenkort gaat de bouw de hoogte in. In voorbereiding op deze nieuwe fase verandert deze week de verkeerssituatie op de Ireneboulevard. Deze nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie wordt in de loop van donderdag 11 oktober ingesteld.

Voor een veilige uitvoering van de bouw wordt het fietspad aan de zuidkant van de Ireneboulevard verlegd. Fietsers kunnen gebruikmaken van een tijdelijk fietspad over een van de rijstroken van de Ireneboulevard. Hiervoor wordt de zuidelijke (auto)rijbaan versmald naar één rijstrook. Voor voetgangers is een tijdelijke route over de berm aangelegd. Zowel voetgangers als fietsers kunnen daarnaast gebruik blijven maken van het trottoir en fietspad aan de noordkant van de weg.

De aangepaste situatie duurt naar verwachting ongeveer een jaar. Tijdens de afronding van de bouw op veld 5 wordt de omliggende ruimte definitief ingericht. Daarna worden het fietspad en het trottoir weer opengesteld.

Duurzaam gebouwensemble

Tussen de Ireneboulevard en De Groene Haven ontwikkelt ERA Contour een gebouwensemble voor kenniswerkers. Het duurzame plan bestaat uit onder meer appartementen, gedeelde voorzieningen en kleinschalige commerciële units. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft.