Voorbereidingen bouw Huis van Delft gestart

Na de zomer is het zover: dan start de bouw van Huis van Delft. Deze week begint de bouwcombinatie met de voorbereidende werkzaamheden. Daardoor is er de komende tijd al een hoop bedrijvigheid te zien op de bouwplaats naast het station.

Huis van Delft komt op de noordelijke kop van het gebied Nieuw Delft te liggen, tussen station Delft en het Bolwerk. Bouwcombinatie Huis van Delft is verantwoordelijk voor de bouw. Dit is een samenwerking tussen Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bv en Dura Vermeer Bouw Zuid West bv.

Ligging Huis van Delft

Voorbereidende werkzaamheden

Deze week begint de bouwcombinatie onder andere met de inrichting van de bouwplaats. Er worden bouwschuttingen rond het terrein geplaatst, proefsleuven gegraven en terreinverharding aangebracht. Vanaf 24 juni vindt er archeologisch onderzoek plaats. Tijdens vooronderzoek zijn in dit gebied vier archeologische vindplaatsen aangetroffen uit de 15e en 19e eeuw. Archeologie Delft verwacht onder meer restanten te vinden van het eerste station van Delft. Daarnaast worden de bronnen voor de WKO-installatie aangebracht. Dit is een duurzame manier om warmte en kou op te slaan en te verwerken.

Start bouw na de zomer

In de zomer is het even rustig op de bouwplaats: in de eerste helft van augustus is deze gesloten vanwege de bouwvak. Na de zomer start de bouwcombinatie met de fundering van het gebouw. Naar verwachting is Huis van Delft eind 2021 klaar.

Verkeer Coenderstraat

De werkzaamheden vinden doorgaans plaats van maandag t/m vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur en kunnen enige hinder opleveren. Bijvoorbeeld in de vorm van geluid, trillingen en bouwverkeer op en rond het veld. Op de Coenderstraat worden een aantal verkeerslichten geplaatst om de verkeersveiligheid te waarborgen tijdens risicovolle hijsactiviteiten. Die gaan af en toe voor korte tijd op rood, zodat de bouwcombinatie de vrachtwagen kan lossen.

Blijf op de hoogte

Wilt u updates ontvangen over de bouw en andere werkzaamheden in Nieuw Delft? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief van Nieuw Delft. Dit kunt u doen op onze homepage. Ook via ons Facebook– en Twitter-account houden we u op de hoogte van ontwikkelingen in het gebied.

  • Voorbereidende werkzaamheden op bouwveld nummer 1