Werkzaamheden Nieuwe Gracht noord

Het gebouw Poortmeesters aan de Industriestraat is bijna klaar en de eerste bewoners hebben hun woning betrokken. De gemeente gaat de komende maanden aan de slag met de openbare ruimte rondom het gebouw. Hieronder leest u meer over de werkzaamheden en de planning.

Hoe staat het met de oplevering van Poortmeesters?

Alle woningen van Poortmeesters zijn inmiddels opgeleverd, met uitzondering van blok 1. Dit blok wordt naar verwachting eind januari – begin februari opgeleverd. De afbouw van de poorten aan de Jan Schoutensingel en het Mercuriuspad is gestart. Dit duurt naar verwachting t/m maart 2023.

Welke werkzaamheden kan ik rond het gebouw verwachten?

De gemeente legt de komende maanden de voetpaden, groenstroken en het definitieve fietspad langs Poortmeesters aan. Ook wordt de natuurvriendelijke oever van de Nieuwe Gracht aangelegd. Dit is een oever die geleidelijk overgaat van land in water, zodat er veel verschillende planten en dieren in kunnen leven.

Volgorde werkzaamheden

De werkzaamheden aan het voetpad zijn inmiddels al bezig. Eerst legt de aannemer de openbare ruimte aan de oostkant van Poortmeesters (Jan Schoutensingel) aan. Daarna volgt de zuidkant (Mercuriuspad) en als laatste de noordkant (Industriestraat). De werkzaamheden kunnen enige hinder opleveren. Het is nog niet bekend wanneer het fietspad Mercuriuspad wordt aangelegd. Dit fietspad bestaat nu nog uit tijdelijke rijplaten. Naar verwachting kan dit fietspad rond maart 2023 in definiteve vorm worden aangelegd.