Wethouder Huijsmans legt laatste metselsteen VOLT

Met het leggen van de laatste metselsteen is de buitenkant van gebouw VOLT in Nieuw Delft afgerond. Wethouder Martina Huijsmans vervulde die taak samen met Rick Kalksma (Amvest) en Job van Zomeren (directeur TBI-onderneming ERA Contour). Martina Huijsmans: “VOLT was het eerste bouwproject dat gestart is in het Van Leeuwenhoekkwartier: een van de drie nieuwe buurten in Nieuw Delft. Wanneer het gebouw in april klaar is, levert het een belangrijke bijdrage aan het woningaanbod in Delft.”

Wethouder Huijsmans:In Delft is veel vraag naar huurwoningen in het middeldure segment, maar weinig aanbod. VOLT voorziet in die behoefte en biedt woonruimte aan bijvoorbeeld afgestudeerden die in Delft willen blijven wonen en werken.” Het nieuwbouwproject is ontworpen door Barcode Architects. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het plan. Amvest heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en het Amvest Residential Core Fund is straks eigenaar van de gebouwen. Zij verzorgt ook de verhuur van de woningen in het middensegment en commerciële ruimten in het plan.

  • Wethouder Huijsmans legt laatste metselsteen VOLT
  • Wethouder Huijsmans legt laatste metselsteen VOLT

Duurzaam
VOLT bestaat uit 130 appartementen die in 3 duurzame gebouwen rond een binnenplein gerealiseerd worden. Job van Zomeren  van ERA Contour: “Het plan is ontworpen met een robuuste buitenkant en een warme, lichte binnenruimte. Het plein vormt het hart van het plan: dit wordt een levendige plek waar je elkaar kunt ontmoeten.” In het plan wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook wordt bodemwarmte toegepast en liggen de daken vol met zonnepanelen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, winkels en kantoren. Onder het complex komt een parkeerkelder.

Meer informatie
VOLT wordt naar verwachting in april 2020 opgeleverd. De komende maanden worden de appartementen afgerond, net als de openbare ruimte rondom het complex. Belangstellenden die een woning in VOLT willen huren, kunnen zich inschrijven om op de hoogte te blijven via www.hureninvolt.nl.

Luchtfoto van gebouw VOLT in Nieuw Delft

Fotograaf: Paul van der Blom