Wijziging bestemmingsplan

De gemeente heeft het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Delft, herziening’ gemaakt. Met dit bestemmingsplan worden de bestemmingsplannen ‘Van Leeuwenhoekkwartier Noord’ en ‘Nieuw Delft, zuidelijke velden’ op 1 onderdeel aangepast. Het gaat om de kantoorcapaciteit die de bestemmingsplannen toestaan. Buiten dit onderwerp zijn er geen aanpassingen.

Aanleiding

De aanleiding voor de aanpassing is het ontwerpbestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven). Met het vaststellen van dit bestemmingsplan verplaatst een deel van de toegestane kantoorruimte van Nieuw Delft naar Schieoevers.

Minder kantoorruimte nodig

In Nieuw Delft is een maximaal brutovloeroppervlak van 54.000 m2 aan kantoren toegestaan. Nu er meer bekend is over de gebouwen en plannen in Nieuw Delft, blijkt dat deze vierkante meters niet allemaal nodig zijn. Daarom wordt de maximale kantoorcapaciteit met 15.000 m2 verlaagd naar 39.000 m2, zodat deze vierkante meters kunnen worden ingezet in Schieoevers. De aanpassing heeft geen gevolgen voor de huidige plannen voor Nieuw Delft.

Meer informatie en reageren

Tot en met 18 april 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage en kunt u hierop reageren. Op dinsdag 22 maart is er een inloopavond over het bestemmingsplan Schieoevers Noord (Kabeldistrict en Nieuwe Haven). Voor meer informatie, zie Plannen ter inzage op de website van gemeente Delft.