Wooncomplex Guldenwater opgeleverd

Sinds kort is het Van Leeuwenhoekkwartier een hoop nieuwe buurtbewoners rijker. Deze maand zijn alle woningen van complex Guldenwater opgeleverd. Daarmee heeft Nieuw Delft er 184 huur- en koopwoningen én een grote vlindertuin bij.

Guldenwater ligt aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Ireneboulevard. In totaal bestaat het complex uit 136 huurappartementen, 41 koopappartementen en 7 parkwoningen, met een woonoppervlak tussen de 50 en 200 vierkante meter. Het brede aanbod sluit aan op de grote woningvraag in Delft onder uiteenlopende doelgroepen en stimuleert de doorstroming. 

Martina Huijsmans, wethouder gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: Het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier krijgt steeds meer vorm. Guldenwater is daarin een belangrijke bouwsteen: met 184 woningen is het grootste project van gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. En nu alle bewoners hun woning kunnen betrekken, komt deze nieuwe buurt echt tot leven. Ik wens hen veel woonplezier!”

Vlindertuin

In Guldenwater is plaats gemaakt voor biodiversiteit, door een grote vlindertuin aan te leggen in het hart van het complex. In het ontwerp is er veel aandacht voor vogels, vleermuizen, insecten en vlinders. De tuin is straks een eldorado en beschutte rustplaats speciaal voor vlinders die rondvliegen in het Van Leeuwenhoekpark. De binnentuin is ingericht als echte nectarbloementuin met bijzondere kruiden en struiken boordevol nectar. Ook zijn er planten aanwezig waarin de rupsen en eitjes kunnen overwinteren, of beschutte plekjes vinden in het lichte struweel en de grassen. De vlindertuin is nu nog in rust en zal van het voorjaar voor het eerst ontluiken en uitgroeien tot een groene vlinderoase. Via een slingerpaadje kunnen de bewoners de tuin gemakkelijk betreden.

Sfeerbeeld vlindertuin

Ontwikkelpartner Nieuw Delft

Ballast Nedam Development is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project, de realisatie was in handen van Ballast Nedam West. Als ontwikkelpartner in Nieuw Delft ontwikkelt Ballast Nedam Development 1/3 van het gebied.

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development over het project in Delft: “In deze stad komt alles samen; het historische karakter, een veelheid aan voorzieningen en rijke architectuur in combinatie met ecologische inclusiviteit. Hiervan is de vlindertuin een prachtig voorbeeld, door de beschutte en warme ligging is dit de ideale plek voor vlinders en insecten. Guldenwater laat zien hoe je in binnenstedelijke gebiedsontwikkeling mens en natuur in harmonie kunt laten samenleven. Wij zijn vereerd een bijdrage te mogen leveren aan Nieuw Delft die tot stand gekomen is door een prachtige samenwerking van publieke en private partijen.”

Meer weten over Guldenwater? Lees verder op: https://www.development.ballast-nedam.nl/nieuws/