Project omschrijving

Technologie

Een belangrijke doelstelling voor Nieuw Delft is om op een slimme manier gebruik te maken van beschikbare technologie. Bij de ontwikkeling van gebouwen en de openbare ruimte kijken we steeds weer of er nieuwe technieken toe te passen zijn die interessant zijn voor de toekomst.

Natuurlijk doen we dat niet alleen en werken we hiervoor samen met partijen als de TU Delft. Ook ontwikkelaars en kavelkopers (individueel of in een collectief) doen hun best om volgens de laatste technologische inzichten te ontwikkelen en te bouwen.

Park laboratorium voor klimaatonderzoek

Een mooi voorbeeld van de samenwerking met de TU is de ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekpark in Nieuw Delft. Het park, dat op het dak van de spoortunnel komt te liggen, gaat dienst doen als laboratorium voor klimaatonderzoek. Op verschillende punten worden de windsnelheid en luchttemperatuur gemeten, om te ontdekken wat de effect zijn van een groen gebied in een stedelijke omgeving. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Chair of Environmental Technology & Design van de TU Delft.

Technologie in de etalage

Niet alleen bij de inrichting en bouw, maar ook bij de invulling van de gebouwen is er aandacht voor techniek. Met expositieruimten in Antoni en een gemengd programma dat mens en techniek, innovatie en ondernemerschap, design en duurzaamheid bij elkaar brengt. En in Huis van Delft krijgen innovatieve bedrijven en startups de kans om hun producten en diensten letterlijk in de etalage te zetten. Ook hier komen expositieruimten en een Technology lab van de TU Delft. Zo wordt technologie zichtbaar gemaakt in het hart van kennisstad Delft.