Nieuws2021-10-19T11:09:25+00:00

Informatieavond De Hooghe Delft

Op dinsdag 10 mei presenteert DUPON het definitieve ontwerp voor het gebouw De Hooghe Delft. Het plan bestaat uit een filmhuis, kantoren en appartementen aan de Ireneboulevard. Je kunt je nu aanmelden voor de informatieavond op het stadskantoor.

2 mei 2022|

Hoe gaat het met… PoortMeesters?

Sinds afgelopen zomer is gebouw PoortMeesters razendsnel de hoogte in gegaan. Hoe staat het nu met de bouw? En wanneer kunnen we de keramieken poorten in het echt bewonderen? We vroegen het Henk Verbaas, projectleider van Ballast Nedam West.

30 maart 2022|

Verkoop kavel aan 33Bovengronds

De gemeente is van plan om kavel 6.5 van Nieuw Delft te verkopen aan coöperatie 33Bovengronds. De coöperatie wil hier middeldure huurappartementen realiseren. De huurders worden actief betrokken bij het plan en het beheer van de woningen.

24 maart 2022|

Wijziging bestemmingsplan

De gemeente heeft het ontwerpbestemmingsplan 'Nieuw Delft, herziening' gemaakt. Hiermee wordt een deel van de toegestane kantoorruimte van Nieuw Delft naar Schieoevers verplaatst. Buiten deze wijziging veranderen de bestemmingsplannen niet.

17 maart 2022|

Eerste paal The Family geslagen

Gisteren werd de symbolische eerste paal van The Family geslagen. In dit nieuwbouwcomplex aan de Röntgenweg komen 94 betaalbare en duurzame woningen voor gezinnen. De bouw duurt naar verwachting tot eind 2023.

11 maart 2022|

Bouw zuidelijk deel in volle gang

Binnenkort gaan er flink wat heipalen de grond in, in het zuidelijk deel van Nieuw Delft. Wat zijn de plannen en wat betekenen die voor Delft? Gebiedsmanager Ruud de Graaf en wethouder Martina Huijsmans geven antwoord.

8 maart 2022|

Bouw The Family van start

Begin maart starten de heiwerkzaamheden voor The Family. Deze duren ongeveer 5 weken. Dit nieuwbouwproject komt aan de Röntgenweg te liggen, tussen gebouw X-Ray en het spoor. 

9 februari 2022|

I CHANGE, bedankt!

Na twee jaar heeft I CHANGE eind 2021 de deuren van haar tijdelijke broedplaats in Nieuw Delft gesloten. Aan alle vrijwilligers: enorm bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

7 januari 2022|

Tijdelijke inrichting Van Leeuwenhoekpark gestart

Met het plaatsen van nieuwe plantenbakken en een kerstboom is de tijdelijke inrichting tussen The Student Hotel en Antoni gestart! Nieuw Delft heeft de handen ineengeslagen met buurtbewoners en ondernemers om de ruimte naast het busplein een leuke, tijdelijke invulling te geven, tot de aanleg van het Van Leeuwenhoekpark start.

20 december 2021|