Nieuws

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen in Nieuw Delft, woning- en kavelaanbod en bouwwerkzaamheden.

Home/Nieuws
Nieuws2021-03-10T15:59:27+00:00

Tuin van Delft gekozen als schetsontwerp voor Houttuinen

Het college heeft ‘Tuin van Delft’ gekozen als winnend schetsontwerp voor de Houttuinen, aan de noordkant van station Delft. Het plan van bureau BOOM Landscape werd als het meest geschikt beoordeeld uit drie inzendingen. Dat gebeurde op basis van een online enquête onder Delftenaren en beoordeling door een selectieteam.

2 april 2021|

Bouw PoortMeesters van start

De bouw van PoortMeesters is begonnen. De 114 nieuwe appartementen en stadswoningen in dit gebouw aan de Nieuwe Gracht, komen rondom de grootste klimaatneutrale binnentuin van Nederland te liggen.

30 maart 2021|

Nieuw Delft krijgt circulaire uitkijktoren

Aan de Westlandseweg verrijst een wel heel bijzonder object: een tijdelijke, circulaire uitkijktoren. De houten toren is ontworpen en wordt gebouwd door Edmund Thomas Green en Ludvig Sundberg, die eind 2019 een ontwerpwedstrijd wonnen.

2 februari 2021|

Deelmobiliteit in Nieuw Delft? Denk mee!

Hoe denk jij over deelmobiliteit bij jou in de buurt? Graag horen wij je mening. De resultaten uit de enquête zullen we meenemen in de gesprekken die de gemeente met aanbieders van deelmobiliteit gaat voeren. De enquête kan tot 14 februari worden ingevuld.

29 januari 2021|

Nieuw Delft wordt steeds mooier

In en rond Nieuw Delft hebben veel buurtbewoners mooie en goede ideeën voor hun woonomgeving. Of die omgeving nu al af is, of nog in afwachting op de bouw. Dit najaar zijn daar weer twee mooie toevoegingen bijgekomen: een buurtbank in de Coendersbuurt én een informatiebord in het tijdelijk park aan de Engelesestraat.

3 december 2020|

Nieuw Delft Presenteert… digitaal!

Vanaf 2021 begint ook de bouw in het zuidelijk deel van Nieuw Delft, tussen de Ireneboulevard en gebouw X-Ray. Wil je meer weten over de plannen voor dit gebied? Meld je dan aan voor de digitale informatieavond op 10 december!

26 november 2020|

Gemeente Delft en DUPON Vastgoed ondertekenen ontwikkelovereenkomst

Afgelopen vrijdag, 9 oktober, is tussen gemeente Delft en DUPON Vastgoed de Ontwikkelovereenkomst getekend voor de uitwerking van het bouwprogramma voor een multifunctioneel gebouw op Veld 2.5 in Nieuw Delft. Met deze ondertekening wordt de volgende stap in de planontwikkeling gezet en komt de realisatie van het plan weer een stukje dichterbij.

12 oktober 2020|