Nieuws2021-03-10T15:59:27+00:00

CPO in Nieuw Delft

Een zelfbouwer koopt zelf een kavel grond, maakt samen met een architect het ontwerp, en selecteert een aannemer. In Nieuw Delft zijn er meerdere plekken waar zelfbouwers hun eigen huis ontwikkelen. 

10 juni 2021|

Woonaanbod in Nieuw Delft

Nieuw Delft is volop in beweging. Steeds meer gebouwen worden opgeleverd, en nieuwe bewoners doen hun intrek. Speel jij ook met de gedachte om naar Nieuw Delft te verhuizen? Wij delen graag met je welke woningen momenteel beschikbaar zijn. 

20 april 2021|

Tuin van Delft gekozen als schetsontwerp voor Houttuinen

Het college heeft ‘Tuin van Delft’ gekozen als winnend schetsontwerp voor de Houttuinen, aan de noordkant van station Delft. Het plan van bureau BOOM Landscape werd als het meest geschikt beoordeeld uit drie inzendingen. Dat gebeurde op basis van een online enquête onder Delftenaren en beoordeling door een selectieteam.

2 april 2021|

Bouw PoortMeesters van start

De bouw van PoortMeesters is begonnen. De 114 nieuwe appartementen en stadswoningen in dit gebouw aan de Nieuwe Gracht, komen rondom de grootste klimaatneutrale binnentuin van Nederland te liggen.

30 maart 2021|

Nieuw Delft krijgt circulaire uitkijktoren

Aan de Westlandseweg verrijst een wel heel bijzonder object: een tijdelijke, circulaire uitkijktoren. De houten toren is ontworpen en wordt gebouwd door Edmund Thomas Green en Ludvig Sundberg, die eind 2019 een ontwerpwedstrijd wonnen.

2 februari 2021|

Deelmobiliteit in Nieuw Delft? Denk mee!

Hoe denk jij over deelmobiliteit bij jou in de buurt? Graag horen wij je mening. De resultaten uit de enquête zullen we meenemen in de gesprekken die de gemeente met aanbieders van deelmobiliteit gaat voeren. De enquête kan tot 14 februari worden ingevuld.

29 januari 2021|

Nieuw Delft wordt steeds mooier

In en rond Nieuw Delft hebben veel buurtbewoners mooie en goede ideeën voor hun woonomgeving. Of die omgeving nu al af is, of nog in afwachting op de bouw. Dit najaar zijn daar weer twee mooie toevoegingen bijgekomen: een buurtbank in de Coendersbuurt én een informatiebord in het tijdelijk park aan de Engelesestraat.

3 december 2020|
Ga naar de bovenkant