Project omschrijving

Wonen

Gedurende de afgelopen jaren zijn er een flink aantal woningen opgeleverd in Nieuw Delft en de komende jaren worden er in Nieuw Delft nog een hoop woningen gebouwd. Van zelfbouwkavels tot kant-en-klare woningen, van compacte studio’s tot ruime appartementen. Benieuwd wat er op dit moment te koop en te huur staat? Kijk dan op de pagina Woonaanbod.

Vernieuwende woonvormen

In Nieuw Delft komen veel bouw- en woonvormen voor. Zo kunt u een woning kopen of huren in een project van een van onze ontwikkelaars. Ook zijn zelfbouwkavels onderdeel van het gebied, waar bewoners uw eigen woning (laten) ontwerpen en bouwen. Hierover leest u meer op de pagina Zelfbouw.

In Nieuw Delft bouwen we aan een gevarieerd stadsdeel. Ook als het gaat om het woonaanbod. Er zijn en worden onder meer eengezinswoningen opgeleverd, maar ook lofts, studio’s en appartementen. Zowel koop als huur. Daarnaast werden er onder meer 521 studentenwoningen opgeleverd – en wordt er een woonzorglocatie voor ouderen gebouwd aan het Van Leeuwenhoekpark.

Drie buurten

Nieuw Delft bestaat uit drie woonbuurten met elk een eigen sfeer. De Coendersbuurt, grenzend aan het Westerkwartier, is klaar en wordt al volop bewoond. Tot 2028 worden er nog woningen bijgebouwd in de andere twee buurten. Het Van Leeuwenhoekkwartier omvat de directe omgeving van het station en wordt een levendige buurt naast de binnenstad, met woningen, werkplekken, horeca en cultuur. De Abtswoudse Hof wordt een buurt met water en groen, waar wonen en werken samengaan.