Project omschrijving

Wonen

De komende jaren worden er in Nieuw Delft nog een hoop woningen bijgebouwd. Van zelfbouwkavels tot kant-en-klare woningen, van compacte studio’s tot ruime appartementen. Benieuwd wat er op dit moment te koop en te huur staat? Kijk dan op de pagina Actueel aanbod.

Direct wonen of zelf bouwen


Wie in Nieuw Delft wil wonen heeft de keuze uit verschillende bouwvormen. Zo kunt u een woning kopen of huren in een project van een van onze ontwikkelaars. Daarnaast komen er op enkele plekken nog zelfbouwkavels vrij, waar u uw eigen woning kunt (laten) ontwerpen en bouwen. Hierover leest u meer op de pagina Zelfbouw.

Wonen op maat


In Nieuw Delft bouwen we aan een gevarieerd stadsdeel. Ook als het gaat om het woonaanbod. De komende jaren worden er onder meer eengezinswoningen opgeleverd, maar ook lofts, studio’s en appartementen. Zowel koop als (voornamelijk vrije sector) huur. Daarnaast werden er onder meer 521 studentenwoningen opgeleverd – en werken we aan een plan voor een woonzorglocatie voor ouderen aan het Van Leeuwenhoekpark, in samenwerking met Pieter van Foreest.

Drie buurten


Nieuw Delft bestaat drie woonbuurten met elk een eigen sfeer. De Coendersbuurt, grenzend aan het Westerkwartier, is bijna klaar en wordt al volop bewoond. Tot 2025 worden er nog woningen bijgebouwd in de andere twee buurten. Het Van Leeuwenhoekkwartier omvat het station en wordt een levendige buurt naast de binnenstad, met woningen, werkplekken, horeca en cultuur. De Abtswoudse Hof wordt een buurt met water en groen, waar wonen en werken samengaan. Bekijk het woon- en kavelaanbod in de drie buurten op de pagina Actueel aanbod.