Project omschrijving

Binnenkort beschikbaar: zelfbouwkavels veld 6 zuid

In het voorjaar van 2023 komen er ongeveer 16 nieuwe zelfbouwkavels en 6 groepskavels vrij in Nieuw Delft. De kavels liggen in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

Heeft u interesse in een kavel, of wilt u meer weten? Kom naar het volgende Zelfbouwcafé op donderdag 23 februari. Ook is er op dinsdag 7 februari een meet & greet voor zelfbouwers van de groepskavels om met elkaar in contact te komen. Op maandag 6 maart kunt u online uw laatste vragen stellen tijdens de Q&A sessie. Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden volgen binnenkort.

Zelfbouw, hoe werkt dat?

Waar u bij reguliere bouw een kant-en-klare woning koopt van een ontwikkelaar, bent u bij zelfbouw zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van uw woning. U koopt een kavel van de gemeente, schakelt een architect in om het ontwerp te maken, kiest een aannemer en vraagt de omgevingsvergunning aan. Dat betekent dat u – binnen bepaalde spelregels – een huis kunt bouwen dat op al uw woonwensen aansluit. De spelregels staan in het Kavelpaspoort.

Over de kavels

De zelfbouwkavels van veld 6 zuid liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Er komen twee soorten kavels vrij: ongeveer 16 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels. Op de zelfbouwkavels is ruimte voor een grondgebonden woning, of een kleinschalig woongebouw met twee of drie woningen. Deze kavels liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark of aan een hofje. Op een groepskavel kunt u een appartementengebouw realiseren met uw toekomstige buren, tot ongeveer achttien woningen. De groepskavels liggen aan de Nieuwe Gracht, één groepskavel ligt aan het park.

Kaartje met de ligging van de zelfbouwkavels van veld 6 zuid. De kavels liggen tussen de Engelsestraat en de Nieuwe Gracht, linksboven is de Delftse binnenstad.

Wonen, werken, groen

Op alle kavels is ruimte voor een eigen tuin. Daarnaast worden de kavelkopers eigenaar van een gezamenlijke binnentuin. De eigenaren van de zelfbouwkavels kunnen gebruikmaken van een gedeelde parkeergarage met een beperkt aantal plekken. Maar door de handige ligging neemt u net zo gemakkelijk de fiets, trein, bus, tram of (elektrisch) deelvervoer. Wonen en werken combineren? Op de kavels is ook ruimte voor andere functies, zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis.

Planning en inschrijven

Van november 2022 tot en met februari 2023 organiseren we verschillende informatieavonden voor geïnteresseerden. Hierbij komt u meer te weten over de kavels, het zelfbouwproces en de uitgifte. Ook ontmoet u andere zelfbouwers in spe, en is het mogelijk om zelfbouwgroepen te vormen. De inschrijvingen starten naar verwachting in maart 2023.De kavels worden uitgegeven op basis van loting.

Meer weten?

Bekijk dan het kavelpaspoort op de pagina Downloads. Hierin staan de spelregels voor het bouwen van uw eigen woning en bijvoorbeeld de grondprijzen. Of bekijk de veelgestelde vragen over de zelfbouwkavels van veld 6 zuid.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven? Laat dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres achter. Dan geven we een seintje zodra er meer bekend is. Ook houden we u op de hoogte van volgende bijeenkomsten en de inschrijfprocedure.

Houd mij op de hoogte

Ervaringen

Nieuwsgierig naar hoe zelfbouw eruit kan zien en hoe dit in zijn werk gaat? In onderstaande video’s delen andere zelfbouwers hun ervaringen.  Martijn, zelfbouwer in de Coendersbuurt, legt uit hoe het zelfbouwtraject in zijn werk ging, en hoe hij zijn omgeving zag veranderen in een hechte buurt.

Sommigen zelfbouwers kiezen ervoor om met hun toekomstige buren een bouwgroep te vormen. Zo ook Do en René, die sinds 2021 in hun appartement wonen dat onderdeel is van een woongebouw aan de Nieuwe Gracht. In onderstaande video vertellen zij over het proces van kavel tot droomhuis.

Vragen?

Heeft u een vraag over de zelfbouwkavels? Stuur dan een mailtje naar nieuwdelft@delft.nl.

Zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt

Zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt