Project omschrijving

Zelfbouwkavels veld 6 zuid

Op zaterdag 1 april vond de uitgifte plaats van twaalf zelfbouwkavels en zes groepskavels in Nieuw Delft. De kavels liggen in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

Onder optie

Belangstellenden konden zich van 10 tot en met 26 maart 2023 inschrijven voor de loting. Op Kavelkiesdag werden zij uitgenodigd om – op volgorde van lotnummer – een kavel te kiezen. Alle kavels zijn inmiddels onder optie.

Aansluiten bij een zelfbouwgroep?

Sommige zelfbouwgroepen zoeken nog extra leden om hun groep uit te breiden. Op deze pagina vindt u de oproepjes van groepen die een optie hebben op een kavel en nog nieuwe leden zoeken.

Impressie zelfbouwwoningen veld 6 noord

Zelfbouw, hoe werkt dat?

Waar u bij reguliere bouw een kant-en-klare woning koopt van een ontwikkelaar, bent u bij zelfbouw zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van uw woning. U koopt een kavel van de gemeente, schakelt een architect in om het ontwerp te maken, kiest een aannemer en vraagt de omgevingsvergunning aan. Dat betekent dat u – binnen bepaalde spelregels – een huis kunt bouwen dat op al uw woonwensen aansluit. De spelregels staan in het Kavelpaspoort.

Over de kavels

De zelfbouwkavels van veld 6 zuid liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Er komen twee soorten kavels vrij: ongeveer 16 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels. Op de zelfbouwkavels is ruimte voor een grondgebonden woning, of een kleinschalig woongebouw met twee of drie woningen. Deze kavels liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark of aan een hofje. Op een groepskavel kunt u een appartementengebouw realiseren met uw toekomstige buren, tot ongeveer achttien woningen. De groepskavels liggen aan de Nieuwe Gracht, één groepskavel ligt aan het park.

Kaartje met de ligging van de zelfbouwkavels van veld 6 zuid. De kavels liggen tussen de Engelsestraat en de Nieuwe Gracht, linksboven is de Delftse binnenstad.

Wonen, werken, groen

Op alle kavels is ruimte voor een eigen tuin. Daarnaast worden de kavelkopers eigenaar van een gezamenlijke binnentuin. De eigenaren van de zelfbouwkavels kunnen gebruikmaken van een gedeelde parkeergarage met een beperkt aantal plekken. Maar door de handige ligging neemt u net zo gemakkelijk de fiets, trein, bus, tram of (elektrisch) deelvervoer. Wonen en werken combineren? Op de kavels is ook ruimte voor andere functies, zoals een kantoor, atelier of praktijk aan huis.

Meer weten?

Bekijk dan het kavelpaspoort op de pagina Downloads. Hierin staan de spelregels voor het bouwen van uw eigen woning en bijvoorbeeld de grondprijzen. Of bekijk de veelgestelde vragen over de zelfbouwkavels van veld 6 zuid. Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op via nieuwdelft@delft.nl.

Ervaringen

Nieuwsgierig naar hoe zelfbouw eruit kan zien en hoe dit in zijn werk gaat? In onderstaande video’s delen andere zelfbouwers hun ervaringen.  Martijn, zelfbouwer in de Coendersbuurt, legt uit hoe het zelfbouwtraject in zijn werk ging, en hoe hij zijn omgeving zag veranderen in een hechte buurt.

Sommigen zelfbouwers kiezen ervoor om met hun toekomstige buren een bouwgroep te vormen. Zo ook Do en René, die sinds 2021 in hun appartement wonen dat onderdeel is van een woongebouw aan de Nieuwe Gracht. In onderstaande video vertellen zij over het proces van kavel tot droomhuis.

Vragen?

Heeft u een vraag over de zelfbouwkavels? Stuur dan een mailtje naar nieuwdelft@delft.nl.

Zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt

Zelfbouwwoningen in de Coendersbuurt