Project omschrijving

De Koploper

In de zuidelijke punt van Nieuw Delft aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark komt het nieuwbouwproject De Koploper. Met 44 appartementen voor 55+’ers, kleinschalige commerciële en maatschappelijke (zorg)activiteiten en een parkeergarage. Het plan van projectontwikkelaar Kavel Vastgoed is ontworpen door Wearearchitects (WAA) TSA en Sant en Co Landschapsarchitectuur. 

De gemeente heeft in januari 2023 een openbare selectie uitgeschreven voor een gebouw op deze plek met zowel seniorenwoningen, commerciële en maatschappelijke (zorg)functies en een parkeergarage. Met ‘De Koploper’ wisten Kavel Vastgoed en architectenbureau Wearearchitects (WAA) TSA en Sant en Co Landschapsarchitectuur de wensen van de gemeente het best te vertalen naar een compleet concept en ontwerp. Op de kavel komen 44 appartementen voor 55+’ers rondom een binnentuin, bedrijfsruimtes op de begane grond en een parkeergarage.

de koploper nieuw delft

Samen wonen rond een hof

De gelijkvloerse appartementen liggen rondom een binnentuin. Dit ondersteunt de wooncoöperatie als woonconcept. Een vorm van samen wonen waarin naar elkaar wordt omgekeken. In een wooncoöperatie nemen bewoners gezamenlijk verantwoordelijkheid over hun huisvesting. Ook komen verschillende onderdelen van het gebouw in nauwe samenspraak met toekomstige bewoners tot stand. De Koploper heeft als doel een om een hechte woongemeenschap te zijn. Naast een grote variëteit aan woningen, zijn er ook gezamenlijke ruimtes zoals een woonkamer, een binnentuin, een “dak-akker” en een gastenverblijf. De gezamenlijke verantwoordelijkheid voor deze ruimtes creëert de basis voor een ongedwongen saamhorigheid en verlaagd de drempel voor ontmoeting.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.dekoploperdelft.nl.

Natuurinclusief plan

Bij De Koploper staan natuur en duurzaamheid centraal. Er is veel zorg en aandacht besteed aan het ontwerp van een duurzame groene omgeving, waarin een ecologische koppeling wordt gemaakt tussen de binnentuin en het Van Leeuwenhoekpark. Met onder meer een groene binnentuin, een daktuin en nestelgelegenheden voor vleermuizen in de gevel.

Duurzame mobiliteit

De centrale locatie maakt De Koploper goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook voor eigen vervoer zijn er optimale voorzieningen getroffen. In de parkeergarage komen parkeerplaatsen voor auto’s, fietsen en scootmobielen. Met voldoende oplaadmogelijkheden door eigen opgewekte energie van de zonnepanelen op het dak. Ook deelmobiliteit is onderdeel van het plan waarbij elektrische auto’s en fietsen beschikbaar zijn voor gezamenlijk gebruik.

de koploper nieuw delft

Impressies: Vivid Vision 1

Projectdetails

Start bouw: onbekend
Oplevering: onbekend
Projectontwikkelaar: Kavel Vastgoed
Ontwerpteam: Wearearchitects (WAA) TSA en Sant en Co Landschapsarchitectuur
Bouwbedrijf: nog niet bekend
Projectwebsite: www.dekoploperdelft.nl
Contact: