Project omschrijving

Wooncoöperatie 33Bovengronds

In Nieuw Delft wordt een beheercoöperatie met 33 appartementen gerealiseerd, tussen de Nieuwe Gracht en het Van Leeuwenhoekpark. Het gaat om flexibel te gebruiken driekamerappartementen met een gemeenschappelijke ruimte.

Wooncoöperatie 33Bovengronds gaat 33 betaalbare huurappartementen in Nieuw Delft mogelijk maken. Het gaat om huurwoningen die de leden van de coöperatie gedeeltelijk zelf beheren. Ook kunnen zij zelf nieuwe leden voordragen. De 33 woningen zijn nog niet in de verhuur.

Geinteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van 33Bovengronds.

Huurwoningen voor middeninkomens

Met de beheercoöperatie willen de initiatiefnemers voorzien in betaalbaar woongenot voor middeninkomens. Het principe van de beheercoöperatie is dat de huurders nauw betrokken zijn bij het (sociale) beheer van de woningen. Gedurende 35 jaar zullen de woningen beschikbaar blijven voor middeninkomens.

De constructie van het gebouw is van hout en heeft aan de achterzijde een groene uitstraling. Er is een gemeenschappelijke tuin en een duurzame energievoorziening. Er is bovendien ruimte voor het opladen van een aantal (elektrische) deelauto’s achter het gebouw.

wooncoöperatie 33 Bovengronds Nieuw Delft

Unieke woonvorm

Het eigendom van de 33 woningen komt in handen van een pensioenfonds. Die verzorgt het groot onderhoud aan de woningen zonder winstoogmerk ‘voor de levensduur van het complex’. Met de coöperatie willen de initiatiefnemers voorzien in betaalbaar woongenot voor middengroepen, zoals starters op de woningmarkt, (eenouder-)gezinnen en ouderen met een inkomen van zo’n € 50.000 tot 70.000 bruto per jaar.

Planning

Het ontwerp van de woningen is gereed en de omgevingsvergunning is afgegeven. De bouw is eind januari 2024 gestart en de oplevering is ongeveer 12 maanden later.

33 Bovengronds Nieuw Delft

Start bouw: Januari 2024
Oplevering: Verwacht: kwartaal 1 2025
Ontwikkelaar: Coöperatie middeldure huurwoningen 33Bovengronds, E. Amory Advies, MeerdanCommunicatie in samenwerking met Vink Bouw
Ontwerp: INBO
Bouwbedrijf: Vink Bouw
Projectwebsite: www.33bovengronds.nl
Contactinformatie: info@samenlevennederland.nl