Project omschrijving

Wooncoöperatie

In Nieuw Delft wordt een beheercoöperatie met 33 appartementen gerealiseerd. Het gaat om huurwoningen die de leden van de coöperatie gedeeltelijk zelf beheren. Ook kunnen zij zelf nieuwe leden voordragen. De 33 woningen zijn nog niet in de verhuur. 

Wooncoöperatie 33Bovengronds gaat 33 betaalbare huurappartementen in Nieuw Delft mogelijk maken, tussen de Nieuwe Gracht en het Van Leeuwenhoekpark. Het gaat om flexibel te gebruiken driekamerappartementen met een gemeenschappelijke ruimte.

Huurwoningen voor middeninkomens

Met de beheercoöperatie willen de initiatiefnemers voorzien in betaalbaar woongenot voor middeninkomens. Het principe van de beheercoöperatie is dat de huurders nauw betrokken zijn bij het (sociale) beheer van de woningen. Gedurende 35 jaar zullen de woningen beschikbaar blijven voor middeninkomens.

De constructie van het gebouw is van hout en heeft aan de achterzijde een groene uitstraling. Er is een gemeenschappelijke tuin en een duurzame energievoorziening. Er is bovendien ruimte voor het opladen van een aantal (elektrische) deelauto’s achter het gebouw.

wooncoöperatie 33 Bovengronds Nieuw Delft

Unieke woonvorm

Het eigendom van de 33 woningen komt in handen van een pensioenfonds. Die verzorgt het groot onderhoud aan de woningen zonder winstoogmerk ‘voor de levensduur van het complex’. Met de coöperatie willen de initiatiefnemers voorzien in betaalbaar woongenot voor middengroepen, zoals starters op de woningmarkt, (eenouder-)gezinnen en ouderen met een inkomen van zo’n € 50.000 tot 70.000 bruto per jaar.

Planning

Het ontwerp van de woningen is gereed en de omgevingsvergunning is afgegeven. De bouw start naar verwachting eind januari 2024 en de oplevering is ongeveer 12 maanden later.

Meer informatie

Meer weten over dit project of interesse om je aan te sluiten bij de beheercoöperatie? Neem dan contact op met René Schalk of Eric Amory, via info@samenlevennederland.nl of de website van 33Bovengronds.

33 Bovengronds Nieuw Delft