Project Description

Huis van Delft

Inspirerende verhalen van oude en nieuw pioniers uit Delft vormen het uitgangspunt voor Huis van Delft. Een innovatief en spraakmakend project waarin de pioniers van Delft worden geëerd. Vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van ambacht, wetenschap, kunst, techniek en hightech innovatie. Huis van Delft wordt gerealiseerd op de noordelijke kop van het project Nieuw Delft, precies tussen station Delft en de historische binnenstad in.

Impressie Huis van Delft (2019)

Programma
Huis van Delft wordt uitgevoerd in duurzame materialen van  hoge kwaliteit, en biedt onder meer ruimte aan koopwoningen (circa 50) in de vorm van atelierwoningen, appartementen en maisonnettes aan de Coenderstraat. De bewoners kunnen gebruik maken van een ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt aan 41 auto’s. Daarnaast biedt Huis van Delft 2.000 m2 aan publieke functies aan aan de kant van de Westvest.  Er wordt nagedacht over de invulling van deze plint met een publiek programma, zoals invulling door een aantal Delftse bedrijven waarbij de innovatieve kracht van Delft centraal komt te staan. De programmering is volop nog in ontwikkeling en besluitvorming op dit vlak heeft nog niet plaatsgevonden.

Ontwerp
Huis van Delft is ontworpen door Patrick Koschuch. Het ontwerp is een ode aan de pioniers van Delft vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van onder andere innovatie, techniek, water, zorg en gezondheid. Tegelijkertijd geeft het gebouw een podium aan Delfts DNA en de pioniers van de toekomst.

Planning
Het definitief ontwerp (DO) voor Huis van Delft is afgerond. Naar verwachting na de zomerperiode 2019 wordt gestart met de bouw. De oplevering staat gepland begin 2022.

Interesse in wonen in Huis van Delft?
Schrijf u in op de website www.huisvandelft.nl, volg de Facebookpagina en blijft op de hoogte!

Project details

Planning: Verwachte oplevering: begin 2022
Projectbegeleiding: Delft Village, Marcel Suchard
Ontwerp: Patrick Koschuch
Bouwbedrijf: VOF Bouwcombinatie Huis van Delft
(Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bv & Dura Vermeer Bouw Zuid West bv)
Projectwebsite: www.huisvandelft.nl