Project omschrijving

PoortMeesters

In deelgebied Abtswoudse Hof, tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht komt PoortMeesters, een project van Ballast Nedam Development en Bouwfonds Property Development. Het plan bevat 52 riante herenhuizen, 51 appartementen en 116 stallingsplaatsen. De herenhuizen zijn gelegen aan de Nieuwe Gracht, Industriestraat en het Mercuriuspad. De appartementen zijn verdeeld over twee appartementengebouwen en zijn gelegen aan het Mercuriuspad en de Fabrieksstraat.

Hoe ziet het ontwerp eruit?
Het ontwerp bestaat uit een carré van aaneengeschakelde appartementen en herenhuizen. Het project bevat 2 poorten die vanaf de openbare ruimte toegang geven tot een gemeenschappelijke binnentuin op de 1e verdieping. Met een innovatief watersysteem wordt een waterneutraal dek gerealiseerd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de hoge ambities voor klimaatadaptatie en waterberging in dit plan. De herenhuizen zijn 3 of 4 lagen hoog. De appartementengebouwen zijn 6 lagen hoog. Het gebouw wordt uitgevoerd in een lichte kleurstelling.

Impressie PoortMeesters

Wat is de status van het plan en de verwachte planning?
Ballast Nedam Development en Bouwfonds Property Development hebben een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor dit plan met de projectorganisatie Nieuw Delft. De start van de bouw staat in het laatste kwartaal van 2019 gepland. Het totale project wordt naar verwachting in het 3e kwartaal 2021 opgeleverd.

Waar kan ik mij inschrijven voor een woning in dit plan?
De website www.nieuwbouw-poortmeesters.nl is gelanceerd waarop u zich kunt inschrijven als geïnteresseerde in het woonaanbod in dit plan.

Project details

Start bouw: Verwacht: vierde kwartaal 2019
Ontwikkelaar: Bouwfonds Property Development en Ballast Nedam Development
Ontwerp: Vera Yanovshtchinsky Architecten
Ontwerp binnentuin: RROG
Bouwbedrijf:
Projectwebsite: www.nieuwbouw-poortmeesters.nl
Contactinfo makelaar: 088 712 21 97