Project omschrijving

Wooncoöperatie

In Nieuw Delft wordt de eerste wooncoöperatie van Delft gerealiseerd. Een nieuwe woonvorm waardoor woningen beschikbaar komen voor mensen die of een kleinere beurs hebben of niet in staat zijn om een woning te kopen. De 33 woningen zijn nog niet in de verhuur. 

Wooncoöperatie 33Bovengronds gaat 33 betaalbare huurappartementen in Nieuw Delft mogelijk maken, tussen de Nieuwe Gracht en het Van Leeuwenhoekpark. Met de wooncoöperatie willen de initiatiefnemers voorzien in betaalbaar woongenot voor middengroepen. Het principe van de wooncoöperatie is dat de huurders als lid van de coöperatie eigenaar worden van hun woning. Onderscheidend is dat zij de huurders zelf nauw betrekken bij het initiatief en het beheer. Dat is een waarborg dat de woningen zorgvuldig beheerd en betaalbaar blijven.

Schets van het vooraanzicht van de wooncoöperatie

Nog ruimte voor aspirant-leden

Het initiatief van de wooncoöperatie omvat het ontwerp, realisatie en bewoning van een complex met 33 flexibel te gebruiken 3-kamer appartementen. De aanpasbare appartementen en de aanwezigheid van een lift maakt het complex ook aantrekkelijk voor senioren. Een deel van de aspirant-leden bestaat dan ook uit senioren. De appartementen krijgen een groene uitstraling en een gemeenschappelijke tuin met een duurzame energievoorziening. Er is bovendien ruimte voor een aantal (elektrische) deelauto’s achter het gebouw.
De wooncoöperatie is nog op zoek naar enkele  aspirant-leden die nauw betrokken willen zijn bij het verdere ontwerptraject en straks het beheer van het woongebouw. Interesse? Neem dan telefonisch contact op met René Schalk via tel. 06 – 5180 6206 of stuur een mail naar info@samenlevennederland.nl.

Impressie van de binnentuin van een wooncooperatie

Impressie van een binnentuin van een wooncoöperatie in een andere stad.