Poortmeesters genomineerd voor Le Comteprijs 2023

Poortmeesters is een van de genomineerden voor de Le Comteprijs 2023. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste verfraaiing van het Delftse stadsbeeld. Daarnaast maakt Poortmeesters kans op de Le Comte publieksprijs.

Vijf kanshebbers

De Le Comteprijs is een initiatief van de historische vereniging Delfia Batavorum. De in totaal zeven kanshebbers zijn aangemeld door anderen, of opgemerkt door de selectiecommissie. De selectiecommisie koos daaruit vijf genomineerden. Naast onder meer de herinrichting van het binnengebied van het Bagijnhof en de muurschildering Mira Mi is Poortmeesters genomineerd voor de Le Comteprijs 2023.

De commissie over Poortmeesters:

‘Aan de zuidkant van Nieuw Delft pronkt een langgerekt woonblok, bestaande uit appartementen en eengezinswoningen. De gevels, opgetrokken uit lichte geelwitte bakstenen, vormen een harmonieus geheel. Opvallend zijn de twee poorten die toegang bieden tot het deels openbare binnenterrein, gekenmerkt door grote rondbogen. De zorgvuldig ontworpen terreininrichting omvat verspringende tegelpaden, groenvlakken en een uniforme tuinomheining. De ware blikvangers zijn de bijzonder afgewerkte poorten. De binnenkanten zijn volledig bedekt met diepblauw geglazuurde keramische elementen, vervaardigd met geavanceerde 3D-printtechniek.’

Publieksprijs

De winnaar van de Le Comteprijs 2023 wordt gekozen door het bestuur, maar lezers van de Delft op Zondag kiezen de winnaar van de Le Comte Publieksprijs 2023. De winnaars van de Le Comteprijs en de Le Comte Publieksprijs zullen worden bekendgemaakt op woensdag 29 mei 2024.

Eén van de toegangspoorten. Het gebouw PoortMeesters is licht van kleur, daarbinnen is een boogvormige poort te zien, bekleed met blauwe tegels. Door de poort heen zie je de binnentuin liggen.

Foto’s: Riccardo de Vecchi