Werkzaamheden plaatsen loopbrug Van Leeuwenhoekpark

Vanaf vrijdag 5 april worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het plaatsen van de loopbrug in het Van Leeuwenhoekpark.

Werkzaamheden

Op vrijdag 5 april wordt de opstelling voor het plaatsen van de brug neergezet en komt het eerste brugdeel aan. Op maandag 8 april wordt de hijskraan opgesteld en arriveert het tweede brugdeel. Op die dag wordt de brug vanaf 11.00 uur op zijn plek gehesen. Vanaf dinsdag 9 april worden de brugdelen aan elkaar gelast en de constructie voor het plaatsen verwijderd. De werkzaamheden voor het afwerken van de brug zoals het aanbrengen van de leuning, staalkabel en schilderwerk vinden plaats vanaf vrijdag 12 april. Op een later moment wordt de speelplek met schommels onder de brug gerealiseerd.

Wat kunt u verwachten?

Gedurende de werkzaamheden kunnen omwonenden lichte geluidsoverlast ervaren. Tijdens het transport kan het voorkomen dat de weg tijdelijk afgezet wordt voor korte tijd. De direct omwonenden en geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden van dichtbij bekijken. Blijf ten alle tijden buiten de bouwhekken en afgezette gebieden voor uw eigen veiligheid.

Planning

Wallaard is de hoofduitvoerder en werkt aan dit project met Damsteegt en J. van Belzen B.V. Deze werkzaamheden worden op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur uitgevoerd. De uitvoerder verwacht de werkzaamheden op 19 april af te ronden. De speelplek onder de brug wordt naar verwachting in mei en juni gerealiseerd. Daarna wordt dit gedeelte van het van Leeuwenhoekpark opengesteld om door iedereen gebruikt te worden.