Eerste impressie woningen, bedrijfsruimte en voorzieningen veld 6 zuid

Een jaar na de kavelkiesdag is er een eerste impressie van de toekomstige woningen op de zelfbouwkavels van veld 6 zuid. Er komt veel kijken bij het zelf realiseren van een woning. Momenteel zijn de zelfbouwers van de twaalf zelfbouwkavels en zes groepskavels die in april 2023 zijn uitgegeven volop in het ontwerpproces bezig. De afgelopen maanden was voor hen een intensief traject van ontwerpen en afstemmen in bijvoorbeeld zelfbouwoverleggen, sessies met de supervisoren over hun ontwerp en kopersavonden.

Huizen kijken

Op 6 maart waren de zelfbouwers bij elkaar tijdens een kopersavond om de stand van zaken van de ontwerpen van hun toekomstige (groeps)woningen te laten zien. De architecten en bewoners hebben hun individuele plannen toegelicht. Van de losse 3d-modellen is een video gemaakt door stedenbouwkundig ontwerpbureau Palmbout Urban Landscapes, dat ook het gebiedsplan van Nieuw Delft uitwerkte. Het was een positieve avond waarin voor het eerst een totaalbeeld te zien was van het toekomstige bouwblok. Ook het ontwerp van de Koploper (veld 6.4) en het Leeuwendeel (veld 6.7) werden getoond. De komende maanden wordt er verder geschaafd aan de ontwerpen. Ook het ontwerp van de binnentuin en de aansluiting van de woningen daarop wordt verder uitgewerkt. Dit verwachten we over een aantal maanden in een nieuwe versie van deze video te kunnen delen.

Over de kavels

De zelfbouwkavels van veld 6 zuid liggen op een centrale plek midden in Delft, op zo’n 5 minuten lopen van de historische binnenstad en station Delft. Dit bouwblok bestaat uit 12 zelfbouwkavels en 6 grotere groepskavels. Op de zelfbouwkavels is ruimte voor een grondgebonden woning, of een kleinschalig woongebouw met twee of drie woningen. Naast woningen worden ook bedrijfsruimte en voorzieningen gerealiseerd op de verschillende kavels. Deze kavels liggen aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark of aan de Van Steenwijckplaats. Op de groepskavels wordt gezamenlijk met de toekomstige buren een appartementengebouw met maximaal 18 woningen gerealiseerd. De groepskavels liggen grotendeels aan de Nieuwe Gracht, één groepskavel ligt aan het park. Op vrijwel alle kavels is ruimte voor een eigen tuin. Daarnaast worden de kavelkopers eigenaar van een gezamenlijke binnentuin.

In de onderstaande video een impressie van de toekomstige woningen:

Nieuw Delft – veld 6 zuid ‘huizen kijken 2’ from Palmbout Urban Landscapes on Vimeo.