Zelfbouwgroepen stellen zich voor

Op zaterdag 1 april vond de laatste Kavelkiesdag plaats van Nieuw Delft plaats. Naast individuele kavels zijn er ook groepskavels vergeven. Hierop kan een zelfbouwgroep een woongebouw met tot wel 18 woningen laten bouwen. Sommige zelfbouwgroepen zijn nog op zoek naar extra leden.

Heeft u interesse in deze vorm van zelfbouw? En wilt u zich mogelijk aansluiten bij een groep? De groepen stellen zich hieronder voor.


Blauw Bouwgroep

Contactgegevens: Maikel Gielens, procesmanager, 06-53 66 61 32 of m.gielens@live.nl

Ik ben Fred Herrebout, woon momenteel in Den Haag en werk bij de TU in Delft. Ik ben, samen met mijn vrouw, bezig om een bouwgroep te starten voor een van de kavels van veld 6. We hebben een optie genomen op een kavel aan de Nieuwe Gracht en zoeken nog leden om samen een bouwgroep te vormen met 15 huishoudens. Ons ideaal: een appartement dicht bij het centrum van Delft, in eigen beheer ontwikkeld – met natuurlijk professionele begeleiding van een ervaren architect – Sophie Valla. Trefwoorden: duurzaam, gemeenschappelijk zonder alles te delen en divers: kleine en grote appartementen, jonger en wat ouder. Heeft u belangstelling om mee te doen? Neem contact met op met Maikel Gielens, procesmanager van onze groep, via bovenstaande gegevens.


CPO Nieuwe Gracht

Contactgegevens: CPO Nieuwe Gracht, cpodelft@bureaumassa.nl
Projectwebsite: https://bureaumassa.nl/project/leeuwenhoek 

De CPO Nieuwe Gracht heeft twee kavels tot zijn beschikking in het Van Leeuwenhoekkwartier. We maken twee portiek-etage woongebouwen met verschillende woninggroottes naar keuze. Op de begane grond komen een gedeelde tuin, ontmoetingsruimte, gitaaratelier en nog een bedrijfsruimte. De woonwens is vooral om gezamenlijk te wonen zodat we met elkaar het leven kunnen delen. Niet als woongroep maar als buren. Met daarbij de wens om ruimten en spullen te gaan delen. Samen werken, samen eten, samen tuinieren, samen recreëren. Maar ook fijn op jezelf als je daar behoefte aan hebt.

Impressie CPO Nieuwe Gracht

Als toekomstige bewoner, samen met de groep, ben je betrokken bij het maakproces. Dat gaan we voortvarend aanpakken, en je kan je eigen woning helemaal zelf kan bedenken. Wij helpen je daarbij, en we nemen veel geregel uit handen. Dat vraagt dus betrokkenheid en er is ook sprake van een voorfinanciering om het project te kunnen ontwerpen en uit te werken. Hoe dit allemaal werkt leggen we graag uit op één van de informatiebijeenkomsten. Daar kun je ook alle vragen stellen die je hebt.

We organiseren regelmatig informatieavonden. We leggen het project en het proces uit, en je kunt al je vragen stellen die er spelen. Daarna kun je je inschrijven middels een deelname formulier en het inschrijfgeld betalen. Dan volgt het lidmaatschapsgesprek en kies je je woning. Er zijn veel woninggroottes mogelijk. Vervolgens gaan we je woning samen indelen, en jij bepaalt hoe het wordt!

De eerstvolgende informatieavond is maandag 5 juni om 20:00. Graag aanmelden met een mailtje naar cpodelft@bureaumassa.nl. De bijeenkomsten zijn op het adres Baan 74 te Rotterdam, aanbellen bij bureau MASSA.


Bouwgroep LeeuwenHoek

Contactgegevens: Bouwgroep LeeuwenHoek, info@smnlarchitecten.nl

Wij hebben ons oog laten vallen op de groepskavel aan het nieuwe Leeuwenhoekpark, hiervoor heeft onze bouwgroep inmiddels een optie. We zoeken nog medebewoners die het ook leuk vinden om op deze zonnige hoek in een autoluw deel van de stad, aan het park te wonen. De appartementen bieden uitzicht op het van Leeuwenhoekpark, met bovendien de mogelijkheid voor royale buitenruimten aan de binnentuin op het zuiden. We delen praktische zaken als entree, lift, trappenhuis, containerruimte, installaties en fietsenstalling. Ongeveer de helft van de appartementen is op dit moment gereserveerd door toekomstige bewoners en zijn er nog een paar mooie appartementen te vergeven. Ook zijn er nog meerdere parkeerplekken beschikbaar bij dit kavel.

Als het je aanlokkelijk lijkt in een fraai toekomstig stukje Delft te gaan wonen, kun je je nog bij ons aansluiten. Ben jij ook op zoek naar een appartement met een mooi uitzicht op het groen, naast een gezellig hofje en veel zon op je balkon of dakterras? Kijk voor meer informatie op de website van SMnl Architecten of stuur ons een e-mail voor een kennismaking met onze bouwgroep VvO LeeuwenHoek via info@smnlarchitecten.nl.


Samen bouwen aan het park

Contactgegevens: Jack Beckers, 06-55335199, of Miriam Krijnsen, 06-19491912

Wie wil er samen met ons een mooi huis bouwen in Nieuw Delft? We hebben optie genomen op een mooie kavel met een breedte van 6,6 meter en een diepte van 22 meter aan de parkzijde. De kavel ligt in het midden van een rij van 9 kavels met mooi uitzicht op het Van Leeuwenhoekpark . Hierop gaan we een huis bouwen van vier verdiepingen dat in alle opzichten kwaliteit heeft. Zelf gaan we wonen op de begane grond en de 1e verdieping.

We zijn op zoek naar een serieuze gegadigde die samen met ons de  2e en 3e verdieping wil ontwikkelen om daar te gaan wonen. We staan aan het begin van het ontwikkelproces, dus er is alle ruimte om dit echt samen te doen en een huis te realiseren dat aan ieders wensen voldoet. Als het je aanspreekt om dicht bij het centrum, op een mooie groene locatie, in een appartement te gaan wonen dat je zelf hebt ontworpen en ontwikkeld, neem dan contact met ons op voor een eerste oriënterend gesprek.

Impressie van zelfbouwwoningen op veld 6