Eerste bomen Tuin van Delft geplant

De eerste bomen zijn geplant in de Tuin van Delft, het driehoekige plein aan de noordingang van station Delft. Met de aanleg van de Tuin van Delft verandert het Houttuinenplein in een fijne groene verblijfsplek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, of even op de trein kunnen wachten. 

Tuin van Delft eerste bomen

De Tuin van Delft wordt groen. Omdat het plein op het dak van de spoortunnel ligt, is er in het ontwerp rekening gehouden met kabels, leidingen, vluchtgangen en luchtinstallaties. Om ruimte te creëren voor de beplanting komen er groenvakken met gemetselde randen om om te zitten. De planten en de bomen geven koelte tijdens warme dagen en zorgen voor een rijke biodiversiteit. Ze vangen regenwater op, dempen geluid en verminderen luchtvervuiling. Er komt een waterbuffer onder de plantvakken die regenwater vasthouden voor droge perioden. De mix van bomen en planten geeft jaarrond een rijk gelaagd beeld van kleuren en texturen. Verder komt er een terras en ruimte voor buitenexposities.

Tuin van Delft is naar verwachting begin mei 2024 klaar. Houd onze website en socials in de gaten  voor meer informatie over de opening.