15 april: Informatieavond Huis van Delft

Op maandag 15 april 2019 organiseren Delft Village en projectorganisatie Nieuw Delft een informatieavond over Huis van Delft. De avond vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats op het Stadskantoor van Delft.

Naast het historisch stadshart verrijst het nieuwe stadsdeel Nieuw Delft. Op de kop van Nieuw Delft, tussen het station en de binnenstad, komt het project ‘Huis van Delft’. Dit markante gebouw van bijzondere architectuur vormt straks de entree van Delft, en is een plek waar geschiedenis, toekomst en techniek letterlijk in de etalage worden gezet. Het gebouw bevat circa 50 woningen op de verdiepingen aan de kant van de Coenderstraat, de Houttuinen en het Bolwerk, 2.000 m2 aan publieke functies aan de kant van de Westvest en een parkeergarage die ruimte biedt aan 41 auto’s, inclusief een aantal elektrische deelauto’s. Alles uitgevoerd met duurzame materialen van hoge kwaliteit.

Informatieavond

Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de informatieavond op maandag 15 april, waarbij het definitief ontwerp van Huis van Delft gepresenteerd. Daarnaast vertellen de architect, ontwikkelaar en bouwbedrijf over de verdere invulling van het gebouw en het verloop van de bouw. Let op:  De woningen gaan nog niet in de verkoop – de start van de verkoop vindt later in het jaar plaats.

Programma

19.00 uur: Deuren open
19.30 uur: Welkomstwoord
19.40 uur: Presentatie definitief ontwerp Huis van Delft & proces invulling plint (KOSCHUCH Architects).
20.10 uur: Presentatie bouwlogistiek en -planning (ontwikkelaar / Ter Steege Bouw Vastgoed).
20.40 uur: Toelichting planning Stadsdialoog (Nieuw Delft)
20.50 uur: Informeel gelegenheid tot het stellen van vragen
21.30 uur: Einde

Locatie: Stadskantoor Delft (Stationsplein 1, ingang via station), multifunctionele ruimte op de 1ste etage.

Aanmelden

De koffie en thee staan vanaf 19.00 uur klaar. We verzoeken u vriendelijk om u uiterlijk maandag 8 april 2019 aan te melden voor de bijeenkomst via nieuwdelft@delft.nl, of door te bellen naar  015 260 2611. Vermeld daarbij uw naam, emailadres en het aantal personen waarmee u komt.

Impressie van het huis van Delft