23- 24 maart: Coenderstraat gedeeltelijk afgesloten

Op maandag 23 en dinsdag 24 maart is de Coenderstraat voor een deel dicht. Dat is nodig voor het opbouwen van de kraan voor Huis van Delft. Tijdens de afsluiting wordt wegverkeer tussen de Phoenixstraat en Westlandseweg omgeleid via de Krakeelpolderweg.

De kraan wordt opgebouwd met een mobiele kraan die op de Coenderstraat komt te staan, ter hoogte van het bouwterrein van Huis van Delft. Daarom gaan dit deel van de Coenderstraat en het fietspad ernaast vanaf maandag 6.00 uur tijdelijk dicht. Het voetpad blijft wel open.

Let op: omdat de maatregelen rond het coronavirus invloed kunnen hebben op de werkzaamheden, kan de planning nog veranderen. Houd de omleidingsborden in de gaten voor actuele informatie.

Omleiding

Fietsers kunnen afstappen en over het voetpad voorbij de afsluiting lopen. Tijdens de afsluiting blijft de Kiss+Ride bij station Delft voor wegverkeer bereikbaar vanaf de zijde Westlandseweg. Voor verkeer dat vanaf de Phoenixstraat komt, geldt een omleiding via de route Hugo de Grootstraat en Krakeelpolderweg. Voor verkeer van de Westlandseweg en station Delft richting de Phoenixstraat geldt deze route andersom.

Huis van Delft

Afgelopen zomer startte de bouw van Huis van Delft naast het station. De bouwcombinatie is op dit moment bezig met de fundering en de kelder. Zodra de torenkraan klaar is, kunnen zij ook beginnen met de funderingswerkzaamheden boven de grond. Huis van Delft wordt een opvallend gebouw: in het ontwerp zijn drie metershoge entrees verwerkt, waarvan de contouren losjes verwijzen naar de huizen van Delftse pioniers zoals Johannes Vermeer. In Huis van Delft komen onder meer woningen, horeca, een auditorium en een ‘innovation gallery’.