CPO in Nieuw Delft

Een zelfbouwer koopt zelf een kavel grond, maakt samen met een architect het ontwerp, en selecteert een aannemer. In Nieuw Delft zijn er meerdere plekken waar zelfbouwers hun eigen huis ontwikkelen. 

Sommigen zelfbouwers kiezen ervoor om met hun toekomstige buren een bouwgroep te vormen en een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) traject te starten. Wat houdt CPO precies in en welke stappen moeten er allemaal gezet worden? We vroegen het architecten Liesbeth en Olivier, die aan meerdere CPO projecten in Nieuw Delft hebben gewerkt. Ook bellen we aan bij bewoners Do en René. Sinds maart dit jaar wonen zij in hun appartement dat onderdeel is van een CPO aan de Nieuwe Gracht. Van de leuke contacten en het prachtige uitzicht, tot aan de vele vergaderingen en het samenwerken binnen de groep, uitgebreid vertellen ze over het proces van kavel tot droomhuis. 

 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen in Nieuw Delft? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kun je ons ook mailen op nieuwdelft@delft.nl.