CPO in Nieuw Delft

Een zelfbouwer koopt zelf een kavel grond, maakt samen met een architect het ontwerp, en selecteert een aannemer. Voor wie een eigen appartement wil laten ontwerpen, is zelfbouw in een groep een optie. Dit heet ook wel CPO: collectief particulier opdrachtgeverschap.

Bij CPO vormt u een zelfbouwgroep met uw toekomstige buren. U koopt als groep een kavel en bent gezamenlijk opdrachtgever van een woongebouw met meerdere appartementen of maisonnettes.

Laatste zelfbouwkavels

In het voorjaar van 2023 komen de laatste zelfbouwkavels vrij in het zuiden van Nieuw Delft. De gemeente Delft organiseert in januari en februari nog twee Zelfbouwcafés. Hier komt u meer te weten over het zelfbouwproces en de inschrijvingen. Ook ontmoet u andere zelfbouwers met u mogelijk een zelfbouwgroep wilt vormen. De inschrijvingen starten in maart 2023. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwdelft.nl/zelfbouw

CPO-ervaringen

Wat houdt CPO precies in en welke stappen moeten er allemaal gezet worden? We vroegen het architecten Liesbeth en Olivier, die aan meerdere CPO projecten in Nieuw Delft hebben gewerkt. Ook bellen we aan bij bewoners Do en René. Zij wonen sinds 2021 in hun appartement dat onderdeel is van een CPO aan de Nieuwe Gracht. Van de leuke contacten en het prachtige uitzicht, tot aan de vele vergaderingen en het samenwerken binnen de groep, uitgebreid vertellen ze over het proces van kavel tot droomhuis. 

 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen in Nieuw Delft? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Voor specifieke vragen kun je ons ook mailen op nieuwdelft@delft.nl.