Eerste groen in het park

De werkzaamheden aan het Van Leeuwenhoekpark zijn in volle gang. Afgelopen weken heeft de aannemer het eerste groen geplant. In het park komen onder meer bloesembomen, heesters, bloembollen en siergrassen. Uitvoerder Patrick vertelt in onderstaand filmpje meer over de werkzaamheden:

Grassprieten

De bomen en planten bloeien op verschillende momenten in het jaar. Daardoor geeft het park een groot deel van het jaar voedsel voor vogels, bijen en insecten. Afgelopen week heeft de aannemer ook het gras ingezaaid. Met genoeg zon en regen verschijnen binnen een aantal weken de eerste grassprieten.

Autogordels

Hoewel het park bovenop de spoortunnel ligt, hebben de bomen toch genoeg ruimte om te wortelen. Bovenop de tunnel ligt namelijk een dik grondpakket, vertelt uitvoerder Patrick Visser. De aanpak van het planten is wel iets anders: “Normaal zetten we er boompalen omheen heen voor extra stevigheid. Door de tunnel kan dat niet. We hebben de bomen daarom aan de onderkant vastgezet met een soort autogordels.”

Puntjes op de i

Er moeten nog een paar dingen gebeuren voor dit deel van het park klaar is. De betonnen loper krijgt bijvoorbeeld nog een beschermende laag. Ook worden de houten zitelementen nog gemonteerd. Het eerste deel van het park kan waarschijnlijk in maart open.

Twee medewerkers van de aannemer planten een boom in de aarde. Op de achtergrond The Social Hub.