Hoogste punt Antoni bereikt

Op donderdag 30 januari was het feest voor de bouwers van Antoni: het hoogste punt van het gebouw is namelijk bereikt. Wethouder Martina Huijsmans markeerde de mijlpaal door de laatste verdieping op de maquette van Antoni te leggen.

In het nieuwe gebouw aan het stationsplein komen studio’s en appartementen, een hotel, maar ook flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven, winkels, een restaurant en een openbare fietsenstalling. Antoni ligt naast het monumentale stationsgebouw en grenst in de toekomst aan het Van Leeuwenhoekpark.

  • Wethouder met maquette tijdens presentatie hoogste punt Antoni in Nieuw Delft
  • Gebouw van Antoni in Nieuw Delft in de stijgers

Ontmoeten
Wethouder Huijsmans: “Het nieuwe stationsgebied van Delft wordt een levendige plek waar wonen, werken, verblijven en ontmoeten samengaan. Als een van de eerste projecten in het gebied zal Antoni zal daar al meteen een grote bijdrage aan leveren. Daarnaast kijk ik – als wethouder Mobiliteit – enorm uit naar de oplevering van de fietsenstalling onder Antoni.”

Fietsenstalling
De openbare fietsenstalling gaat naar verwachting in de zomer van 2020 open. Deze geeft ruimte aan zo’n 2.400 fietsen en komt in verbinding te staan met de andere twee fietsenstallingen bij station Delft. In de drie voorzieningen samen kunnen dan ruim 10.000 reizigers hun fiets stallen.

Duurzaam
Het ontwerp van Antoni is duurzaam. Zo zijn er vooral duurzame materialen gebruikt bij de bouw. Voor haar energievoorziening maakt het Antoni gebruik van warmte- en koudeopslag. Doordat de ruimtes flexibel in te delen zijn, is het gebouw ook qua inrichting toekomstbestendig.

  • Impressie van gebouw Antoni in Nieuw Delft
  • Impressie van binnenplaats van Antoni
  • Impressie van Antoni
  • Impressie van Antoni

Betrokken partijen
Het gebouw is ontworpen door Studioninedots en wordt gebouwd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf – Vink Bouw. De fietsenstalling wordt gefinancierd door ProRail namens het ministerie van I&W, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en gemeente Delft.