Partijen tekenen voor realisatie woon- en werkgebouw op veld 5

Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van een nieuw middelpunt voor wonen en ondernemen in Delft. Op 17 mei tekenden gemeente Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft en ERA Contour de grondovereenkomst voor het project Veld 5. Daarmee is Nieuw Delft straks een bijzonder project met een uniek woon-werkconcept rijker. Een plek waar (internationale) kenniswerkers onder één dak de ruimte krijgen om succesvol te ontmoeten, te werken, te wonen en te ondernemen.

130 vrijesectorhuurwoningen

Project Veld 5 is een initiatief van ontwikkelende bouwer ERA Contour samen met belegger Amvest. Veld 5 ligt centraal op een markant punt in het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier vlakbij het nieuwe Centraal station Delft, de historische binnenstad en de TU Delft. Het betreft drie woongebouwen gegroepeerd rond een plein met 130 vrijesector- huurappartementen met commerciële voorzieningen zoals horeca, dienstverlening, werkplekken voor start-ups en een fietsenberging op de begane grond, en een ondergrondse parkeergarage Kortom een plek waar wonen, werken en voorzieningen samenkomen en waar men elkaar kan ontmoeten op de gemeenschappelijke daktuinen en het openbare binnenplein. Architectenbureau Barcode is verantwoordelijk voor het ontwerp. Naar verwachting start de bouw van het project in het derde kwartaal van 2017. De oplevering is gepland in de zomer van 2019.

Economisch vitaal Delft

Delft investeert in een vitale economie. Kennis  is de motor van de lokale én de regionale economie. De basis van Delft is ijzersterk, door de aanwezigheid van grote kennisinstellingen, zoals Deltares, TNO en TU Delft, diverse incubators waaronder YES!Delft en kennisintensieve bedrijven, waaronder DSM, TOPdesk, Mapper Lithography en Applikon. Delft trekt nieuwe bedrijvigheid van buiten de stadsgrenzen aan. Dit nieuwe project draagt bij aan het (economisch) vestigingsklimaat van Delft.

Betrokken partijen

Na de ondertekening van de grondovereenkomst, tekenden ERA Contour en Amvest Investment Management de koopovereenkomst. Het project wordt opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Fakton Capital heeft namens ERA Contour de plaatsing bij Amvest verzorgd.