Wethouder Huijsmans feliciteert nieuwe bewoners Coendersbuurt

In het projectgebied Nieuw Delft werd deze week het project Superlofts opgeleverd. Projectwethouder Martina Huijsmans heette de nieuwe bewoners in de Coendersbuurt, samen met Robert Steenbrugge (algemeen directeur Stebru), welkom.

Op maandag 1 april 2019 werd de algemene ruimte opgeleverd aan de vertegenwoordigers van de VVE, met onder andere een mooi dakterras met uitzicht over Delft. In de loop van deze week krijgt elke bewoner de eigen woning opgeleverd.

Wethouder Martina Huijsmans: “Met de realisatie van de Superlofts bereiken we weer een mooie mijlpaal in Nieuw Delft. De Superlofts vormen de eerste lofts in Nieuw Delft en zijn daarom een waardevolle toevoeging aan het huidige woningbestand. Het is tegelijkertijd het tweede CPO-initiatief dat in de Coendersbuurt wordt gerealiseerd. CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) is een vorm van projectontwikkeling in Nieuw Delft waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Deze CPO heeft diverse hindernissen moeten overwinnen in ontwerp en uitvoering. Mooi dat het er nu staat.”

Unieke lofts

De Superlofts zijn negen verschillende woningen aan de Graaf Floriskade in Delft. De woningen zijn modern en all-electric. Ze hebben een beperkte warmtevraag, waardoor de bewoners profiteren van lage energie- en onderhoudslasten. De duurzame maatregelen in de woningen bestaan uit een elektrische boiler, infrarood wandradiatoren, zonnepanelen, driedubbel glas en buitenzonwering.

De lofts zijn ontworpen en ontwikkeld door Stebru in samenwerking met het architectenbureau van Mark Koehler. De bouw was in handen van Bakels en Ouwerkerk.

Projectwethouder Martina Huijsmans overhandigt een welkomsttaart aan nieuwe bewoners in de Coendersbuurt.