Wonen in Nieuw Delft? Wij zijn benieuwd naar jouw woonwensen!

De woonenquête van 2021 is inmiddels gesloten. De resultaten zijn onder meer gebruikt om plannen te maken voor het zuiden van veld 6. Op dit veld komen in 2023 nieuwe zelfbouwkavels vrij. 

Nieuw Delft is volop in ontwikkeling. De Coendersbuurt is af en rond station Delft wordt druk gebouwd aan het Van Leeuwenhoekkwartier. De komende tijd gaan we aan de slag met de plannen voor de laatste delen van Nieuw Delft. We willen graag weten voor welke type woningen belangstelling is op deze plekken.

Heb jij interesse in een koopwoning of vrije sector huurwoning in het zuidelijk deel van Nieuw Delft? Of wil je een eigen woning (laten) bouwen, individueel of samen met een groep? Laat ons dan weten wat jouw woonwensen zijn. Invullen van de enquête is anoniem en duurt ongeveer 5 minuten. We gebruiken de antwoorden om het woningaanbod op veld 6, 7 en 8 verder vorm te geven samen met ontwikkelaars. 

Vul hier de vragenlijst in

Zuidelijk deel

De plannen voor het zuiden van zijn voor een deel al bekend. Zo komen er zelfbouwwoningen, projecten zoals Porseleinen Hof en PoortMeesters, en zijn er plannen voor een woonzorglocatie van Pieter van Foreest, gecombineerd met sociale huurwoningen.

Verschillende woonvormen mogelijk

Voor de laatste bouwlocaties zijn nog geen concrete plannen. Hier is opnieuw ruimte voor verschillende soorten woningen, waaronder koopwoningen, vrije sector huurwoningen en zelfbouwwoningen. Maar er zijn ook andere woonvormen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een eigen praktijk, atelier of kantoor aan huis, zodat je wonen en werken kunt combineren. Of aan een appartement waarbij je een dakterras, wasserette of andere voorzieningen deelt met vrienden of gelijkgestemden. Met de enquête peilen we voor welke woonconcepten animo is.

Prettig en centraal wonen in Nieuw Delft

De woningen worden naar verwachting tussen 2024 en 2026 opgeleverd. Ze worden onderdeel van twee aantrekkelijke en eigentijdse woon-werkbuurten: het Van Leeuwenhoekkwartier en de Abtswoudse Hof. Gelegen op korte afstand van de binnenstad en station Delft, met winkels, horeca, een filmhuis en een nieuw stadspark op loopafstand. 

een kaart met daarop in rood aangegeven welke velden nog beschikbaar zijn.