Officieel startsein woonzorglocatie en sociale huurwoningen

Op 26 oktober was het feestelijke officiële startsein voor de bouw van de woonzorglocatie met 118 zorgunits van Pieter van Foreest en 67 sociale huurwoningen van Woonbron aan de Ireneboulevard en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark.

Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Zorg, Onderwijs en Sport, en Joëlle Gooijer, wethouder Jeugd, Ouderen en Armoede, hebben samen met Petra de Jongh, bestuurder bij Pieter van Foreest, Linda Schalkwijk, directeur bij Woonbron en Patrick van Adrichem, directeur bij Boele & Van Eesteren, het eerste cement gestort. De feestelijke handeling werd onder toeziend oog van een groot aantal aanwezigen verricht op de bouwplaats aan de Ireneboulevard. Naderhand kwamen toekomstige bewoners, betrokkenen en geïnteresseerden samen om deze mijlpaal te vieren.

Woonzorglocatie met sociale huurappartementen

Het gebouw is deels vijf, deels zes verdiepingen hoog en heeft een U-vorm. Het ‘Kopblok’ met de 118 zorgstudio’s van Pieter van Foreest komt aan de Ireneboulevard. De appartementen van Woonbron zijn verdeeld over de twee aangrenzende woonblokken. Het zogenaamde ‘Parkblok’ met 39 huurappartementen en het ‘Grachtblok’ met 28 huurappartementen. De drie- en tweekamerappartementen zijn ideaal voor starters, kleine gezinnen en senioren. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met daktuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Wethouder Schrederhof: ‘In de woonvisie hebben we met elkaar afgesproken hoe de gemeente werkt aan goed wonen, voor iedereen. De realisatie van deze woonzorglocatie met sociale huurappartementen is een verrijking op deze centrale plek in Nieuw Delft. Waar jong en oud elkaar zullen ontmoeten.’

Prachtige groene buitenruimte

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. Zowel de bewoners als de bezoekers van het verpleeghuis en de bewoners van de huurwoningen kunnen de besloten binnentuin gebruiken. Dit wordt een centrale plek waar bewoners van de woonzorglocatie en collega’s, vrijwilligers, bezoekers en bewoners van de aangrenzende appartementen elkaar kunnen ontmoeten.

De oplevering is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2026.