The Family is opgeleverd: 94 woningen voor gezinnen

Appartementencomplex The Family is opgeleverd. De bewoners krijgen op 12 en 13 december hun sleutel. In de appartementen van 50 m2 tot 120 m2 gaan gezinnen van diverse samenstellingen wonen. Het woongebouw met 94 middeldure huurwoningen is ontworpen door ANA Architecten in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

The Family voorziet in een grote behoefte, zegt Wicher Mol, de betrokken ontwikkelingsmanager van BPD. “De eerste plannen voor The Family werden gemaakt in 2017. We zagen dat mensen langer in de stad bleven wonen. Deels omdat ze geen andere optie hadden, deels omdat jonge gezinnen dat ook echt willen. Stedelijk wonen was in. En het is nog steeds in.” Wethouder Karin Schrederhof (Wonen) beaamt dat. “Mensen die hier zijn opgegroeid of hebben gestudeerd, willen vaak blijven. Niet iedereen wil of kan dan naar een eengezinswoning met een tuin aan de stadsrand. Het is mooi dat Delft nu meer opties biedt, ook midden in de stad.”

Appartementen voor stadsgezinnen

De woningen in The Family zijn verkocht en verhuurd door BPD Woningfonds. “De belangstelling voor de woningen was groot.” zegt Rebecca Haasdijk, Senior Asset Manager bij BPD Woningfonds. “Het is interessant om te zien dat er naast starters, veelal jonge stellen, op dit moment ook echt gezinnen met thuiswonende kinderen in The Family hun nieuwe thuis hebben gevonden. Een ander waardevol aspect zijn de lage woonlasten, de bewoners van The Family betalen geen bijdrage voor warmte en warm tapwater omdat het WKO systeem in eigendom is genomen door BPD Woningfonds”.

Bij de compacte appartementen, tussen 50 en 120 vierkante meter, is efficiënt met de ruimte omgegaan. Er is een grote diversiteit in woningtypen. Daardoor is het woongebouw een nieuw thuis voor verschillende gezinstypen: eenoudergezinnen, jonge gezinnen, parttime-gezinnen en samengestelde gezinnen. Bewoners kunnen gebruik maken van allerlei collectieve ruimtes, zoals een leefdek met volop speelruimte, een daktuin, een speelgalerij, een gezamenlijke huiskamer, een klusruimte en een (bak)fietsenstalling. Daardoor is er in de woning zelf meer ruimte. Bijvoorbeeld voor een extra kamer. De woningen zijn duurzaam: ze zijn allemaal voorzien van een bodemwarmtepomp. Regenwater wordt op groene daken gebufferd, de energie komt uit zonnepanelen op het dak.

The Family Nieuw Delft