The Student Hotel geopend

Aan het stationsplein en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark heeft The Student Hotel zijn deuren geopend. In het hotel kunnen studenten een (tijdelijke) kamer huren en hotelgasten een overnachting boeken. Ook beschikt het hotel over een restaurant en een co-working ruimte waar flexibele kantoorruimte gehuurd kan worden.

Wethouder Martina Huijsmans verwelkomt The Student Hotel in de stad. “The Student Hotel (TSH) is een zeer waardevolle en welkome aanwinst voor onze stad. TSH wil een plek zijn voor ontmoeting en verbinding waar diverse groepen samenkomen: studenten, zakenmensen, reizigers en bewoners. Zo wordt ook het stationsplein de nieuwe ‘place to be’. Bovendien draagt het project bij aan de duurzame ambities die we in Nieuw Delft hebben door de innovatieve kijk op het gebruik van warmtepompen in combinatie met omliggende gebouwen en de circulaire inrichting in de plint van TSH.”

Voorgevel van The Student Hotel in Nieuw Delft

Circulariteit

Charlie MacGregor, founder The Student Hotel, is blij dat de nieuwste locatie van The Student Hotel een plek kreeg in Nieuw Delft.

“We zijn erg trots om onze deuren te mogen openen in de innovatieve en creatieve stad Delft. We zien deze nieuwe locatie als een lab om een meer circulaire economie te testen. Circulariteit is terug te vinden in alle gemeenschappelijke ruimtes van het hotel. We blijven in ontwikkeling door de universiteiten en onze eigen community uit te nodigen en samen de ruimtes te testen. We kijken er naar uit om van TSH een lab te maken om circulariteit en duurzaamheid te testen.”

Bij het ontwerpen van de gemeenschappelijke openbare ruimten werd gewerkt vanuit de filosofie dat een milieuvriendelijke inrichting er zeker niet saai uit hoeft te zien. De kleurrijke plastic panelen aan de muren zijn een opvallend element in de inrichting van de lobby, en allemaal gemaakt van o.a. gebruikte koelkasten, toetsenborden, muizen en afstandsbedieningen. Ook al het meubilair is circulair ontwikkeld, alle schroeven en bouten zijn gemakkelijk te verwijderen zodat het klaar is voor recycling. Daarnaast zijn er stoelen gemaakt van oude jeans en kun je vintage meubelen en items tegenkomen die eerst dienstdeden op een andere TSH locatie.

Video

In onderstaande video geeft technical devevelopment manager Melike Çatalgöl van The Student Hotel een kleine rondleiding en vertelt ze meer over het gebouw en de verschillende functies.