Kavelkiesdag uitverkocht

Mensen die hun eigen woning willen laten bouwen in Nieuw Delft, kregen zaterdag 1 april nog één keer de kans om een kavel te bemachtigen. Alle achttien zelfbouwkavels waren nog dezelfde dag onder optie.

Loting

Ongeveer tachtig mensen en zelfbouwgroepen schreven zich in voor de loting. Op Kavelkiesdag nodigde team Nieuw Delft hen op volgorde van lotnummer uit om een optie te nemen op de kavel van hun voorkeur. De Kavelkiesdag begon om 9.00 uur. In totaal zijn er twaalf individuele kavels en zes grotere groepskavels vergeven. Omdat de kandidaten zelf de breedte mochten bepalen van de kavels aan het park, bleef het lang spannend hoeveel kavels er beschikbaar waren. Om 16.30 uur werd de laatste optie uitgegeven.

Kandidaat-kopers kijken live mee op het scherm welke kavels nog beschikbaar zijn

Twee soorten kavels

De kavels liggen in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Op de reguliere kavels is ruimte voor één, twee of drie woningen. Op de zes grotere groepskavels is ruimte voor tot wel achttien woningen. Hier kan een zelfbouwgroep samen een woongebouw realiseren met bijvoorbeeld appartementen, maisonettes en bedrijfsruimte.

Aansluiten bij een zelfbouwgroep?

Sommige zelfbouwgroepen zijn nog op zoek naar extra leden. Heeft u interesse in deze vorm van zelfbouw? De groepen stellen zich voor op www.nieuwdelft.nl/zelfbouwgroepen

Volgende stap

Nu de opties vergeven zijn, kunnen de kavelkopers in spe aan de slag met een ontwerp van hun nieuwe woning. Dat doen ze samen met een architect. De ontwerpen moeten medio 2024 klaar zijn. Daarna kan de bouw beginnen.

Twee kandidaat-kavelkopers nemen een optie op Kavelkiesdag. Een medewerker van Nieuw Delft toont de gekozen kavel op het scherm.

Laatste zelfbouwkavels

De kavels van ‘veld 6 zuid’ vormen de laatste reeks zelfbouwkavels van Nieuw Delft. De gemeente gaf hier eerder al zelfbouwkavels uit in de Coendersbuurt en op drie andere plekken in het Van Leeuwenhoekkwartier. Ruud de Graaf, manager gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: “Zelfbouw geeft natuurlijk een heel gevarieerd beeld. Elke gevel heeft een eigen uitstraling, net als in de binnenstad. En bovendien: mensen die hun eigen woning laten ontwerpen en realiseren, bouwen letterlijk mee aan dit nieuwe stuk stad. Ze doen dat in een proces waarbij ze samenwerken om bijvoorbeeld kosten te besparen of hun ontwerpen op elkaar af te stemmen. Daardoor ontstaat vanaf het begin al een fijne en hechte buurt.”

Ligging kavels

De kavels maken deel uit van veld 6. Deze bouwlocatie ligt in het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekkwartier, tussen het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht. Behalve zelfbouwwoningen komen op veld 6 ook een woonzorgcomplex van Pieter van Foreest, sociale huurwoningen en voorzieningen voor de buurt.

Ligging zelfbouwkavels veld 6 zuid in Nieuw Delft