Nieuw plan voor Nieuw Delft: Het LeeuwenDeel

Common City Development mag het plan ‘Het LeeuwenDeel’ gaan ontwikkelen in Nieuw Delft. Met dit plan wonnen zij de openbare selectie die de gemeente begin dit jaar uitschreef voor veld 6.7. Dit is een kavel in het zuiden van Nieuw Delft, aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark.

Compleet concept

De gemeente zocht een partij die op deze plek een gebouw zou realiseren met niet alleen woningen, maar ook een cultureel-maatschappelijke functie. Met ‘Het LeeuwenDeel’ wisten Common City Development en architectenbureau Space&Matter de wensen van de gemeente het best te vertalen naar een compleet concept en ontwerp.

Impressie van Het LeeuwenDeel. Vooraanzicht van het gebouw. Het gebouw heeft ca. 5 verdiepingen en is lichtbruin van kleur, met een lichte opbouw. Op de voorgrond is het Van Leeuwenhoekpark te zien.

Uitvinden en ontdekken

Op de kavel komen woningen, een horecagelegenheid en een creatieve maakplaats. In deze ‘makerspace’ kunnen buurtbewoners en bezoekers laagdrempelig kennismaken met de nieuwste technieken en oude ambachten. Het wordt een plek om uit te vinden, spelenderwijs te ontdekken en trots te zijn op het resultaat van een ochtend of middag geconcentreerd bezig zijn.

Met inbreng van buurtbewoners

De top drie partijen uit de selectiefase hebben hun plannen voor veld 6.7 afgelopen mei gedeeld met de buurt. De partijen gebruikten de opgehaalde reacties om de plannen te verbeteren. Dit heeft er bij ‘Het LeeuwenDeel’ voor gezorgd dat de horecavoorziening in het plan van het hof naar de parkzijde is verplaatst.

Hechte gemeenschap

Common City Development wil de toekomstige bewoners bij het ontwikkelproces betrekken. Daardoor ontstaat een hechte gemeenschap, waar bewoners elkaar al van tevoren kennen. In het plan komen maximaal vijftien woningen. Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden voor de bouwgroep via de website CrowdBuilding.

Meer weten?

Common City Development presenteert het plan op zaterdag 16 september op het stadskantoor van Delft. Dat doen zij tijdens het gratis evenement Nieuw Delft Presenteert. Kijk voor meer informatie op: www.nieuwdelft.nl/presenteert

Impressie van Het LeeuwenDeel, gelegen tussen de zelfbouwwoningen aan het Van Leeuwenhoekpark.

Impressies: Space&Matter | Drip Visual