Dinsdag 10 september: Informatieavond werkzaamheden

De komende maanden wordt het zuidelijk deel van Nieuw Delft bouwrijp gemaakt.  Daarmee wordt het gebied rond de Ireneboulevard, Engelsestraat, Industriestraat, Mercuriusweg en X-Ray klaar gemaakt voor toekomstige bouwprojecten. Meer weten over de werkzaamheden en planning? U bent van harte welkom op de informatieavond op  dinsdag 10 september (19:00 – 20:00) in het Stadskantoor.

Eind augustus is de aannemer gestart met het bouwrijp maken van veld 9 langs de Industriestraat. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het aanpassen van watergangen en rioleringen. Van september tot begin 2020 worden ook veld 6 en 7 bouwrijp gemaakt. Onderdeel daarvan is het verleggen van de tijdelijke weg langs de Nieuwe Gracht. Vervolgens wordt ook veld 10.2, naast studentencomplex X-Ray, klaar gemaakt voor de bouw. De werkzaamheden kunnen enige hinder opleveren in de omgeving.

Kaart met veldnummers van het gedeelte van Nieuw Delft tussen de Irenboulevard, Engelstestraat en Industriestraat.

Weergave van de bouwvelden 6 t/m 10.2 en aangrenzende straten

Informatieavond 10 september 19:00 – 20:00

We lichten de werkzaamheden graag toe tijdens een informatieavond in het Stadskantoor (Stationsplein 1). De koffie en thee staat om 19.00 uur voor u klaar. Na een toelichting door de projectleider en een vooruitblik op de werkzaamheden is er de gelegenheid om zelf vragen stellen. Bent u erbij? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar nieuwdelft@delft.nl.

Op de hoogte blijven?

Bij voldoende animo willen we deze bijpraatmomenten vaker organiseren. Wilt u een seintje krijgen wanneer de volgende datum bekend is? Ook dan kunt u naar bovengenoemd adres mailen, dan houden we u op de hoogte.

Wat wordt er straks gebouwd op veld 6, 7, 8, 9 en 10.2?

De plannen voor deze velden zijn deels nog in de maak. Terwijl de velden bouwrijp worden gemaakt, werken onze partners en wijzelf deze verder uit. Tijdens Nieuw Delft Presenteert op 21 september komt u meer te weten over de laatste status. Tot nu toe liggen er plannen voor de ontwikkeling van project PoortMeesters op veld 9, The Family Delft op veld 10.2, Porseleinen Hof op een deel van veld 8 en een woonzorglocatie van Pieter van Foreest op de kop van veld 6. Op veld 6 komt ook ruimte voor zelfbouwwoningen – de kavels gaan binnenkort in de verkoop.